POČELA IMUNIZACIJA U ZRENJANINU: Dopremljeno 1.740 doza "Sinofarma", vakcinu primilo prvih 20 starijih građana

B.Grujić

20. 01. 2021. u 13:22

ZRENjANINSKI Dom zdravlja, tj. zgrada stare Specijalističke poliklinike je mesto gde će se građani Zrenjanina masovno vakcinisati protiv Kovid-a 19, a kako tvrde odgovorni, zdravstveni sistem grada spreman je da odgovori na svaku količinu vakcina koje stignu i da u potpunosti ispoštuje dinamiku masovnog vakcinisanja, na osnovu pristiglih spiskova građana od strane eUprave.

ПОЧЕЛА ИМУНИЗАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Допремљено 1.740 доза Синофарма, вакцину примило првих 20 старијих грађана

Foto: Grad Zrenjanin

 - U okviru Doma zdravlja  pripremljen je dovoljan broj punktova i timova za masovnu vakcinaciju, a u slučaju potrebe, kao rezervno mesto za vakcinaciju van Doma zdravlja, otvorićemo punkt u "Kristalnoj dvorani" - istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, povodom početka vakcinacije građana, dobrovoljno prijavljenih preko portala eUprava. 

Inače, vakcinacija Zrenjaninaca dobrovoljno prijavljenih preko portala eUprava počela je prethodnog vikenda i vakcinu je primilo prvih 20 građana starijih od 75 godina, a prvu vakcinu primila je 92-godišnja Emerent Kovač. 

Prethodno je, u okviru imunizacije prioritetnih grupa, vakcinisano 128 lekara i zdravstvenih radnika u Zrenjaninu, kao i 65 štićenika i 14 zaposlenih u Gerontološkom centru Zrenjanin.

500 ZRENjANINACA PREKO KOL CENTRA

Osim direktnog prijavljivanja elektronskim putem, Zrenjaninci mogu pozivati i gradski kol-centar i dati saglasnost za primanje vakcine, a sada je na ovakav način interesovanje  iskazalo oko 500 građana.

Ukupno je za teritoriju koju pokriva Dom zdravlja Zrenjanin u ponedeljak, 18. januara, dopremljeno 1.740 doza "Sinofarm"  kineske vakcine, a  sa ovom količinom, ukupan broj vakcina koje su do sada isporučene Zrenjaninu je oko dve hiljade. 

- U Domu zdravlja reagovaće se na osnovu dobijenih spiskova i broja vakcina, u pripravnosti je šest timova za vakcinaciju, a u pripremi još osam punktova u okviru zdravstvenog sistema grada dodao je gradonačelnik Salapura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri