KORONA U ŠABAČKOM GERENTOLOŠKOM CENTRU: Virusom zaraženo osam korisnika

V.Mitrić

09. 01. 2021. u 15:07

GRADONAČELNIK Šapca, dr Aleksandar Pajić, koji je i komandant Štaba za vandredne situacije, potvrdio je da je došlo do narušene epiodemiološke situacije u Gerontološkom centru u Šapcu.

КОРОНА У ШАБАЧКОМ ГЕРЕНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ: Вирусом заражено осам корисника

Foto: GU Šabac

Po dobijanju te infprmacije, kaže Pajić, uputio je nalog direktorima svih zdravstvenih ustanova da se maksimalno angažuju kako bi se preduzele sve neophodne mere i na najbolji način rešila novonastala situacija.

- Tim stručnjaka iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu već je obišao Gerontološki centar i naložio preduzimanje svih neophodnih mera - kaže Pajić.

- Šabačka Opšta bolnica povećala je broj zdravstvenih radnika koji će biti na usluzi našim najstarijim sugrađanima. U Gerontološkom centru ukupno je osam kovid pozitivnih korisnika. Svi su stabilnog opšteg stanja.

Nalaze se u izolaciji, a osim kovid pozitivnih, izolovani su i njihovi kontakti. Radi pružanja adekvatnije medicinske nege, moguće je da neki inficirani sugrađani budu prebačeni u Opštu bolnicu u Šapcu.

Borba za zaštitu života ljudi je prioritet grada Šapca i čitave države. U toj borbi nema odustajanja i predaje. Budimo odgovorni jer samo zajedničkim snagama možemo da pobedimo ovu opaku bolest -naglaša čelnik Šapca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)