PROSLAVNJENO BADNJE VEČE U BIJELJINI: Paljenje badnjaka na gradskom trgu (FOTO)

B.MILOŠEVIĆ

06. 01. 2021. u 22:32

SVEČANOM liturgijom u crkvi svetog Đorđa i nalaganjem badnjaka uz prisustvo mnogobrojnih vernika iz Semberije i dijaspore,koji su se okupili na platou ispred skupštinske zgrade u Bijeljini je tradicionalno proslavljeno Badnje veče, i najavljen praznik Hristovog rođenja-Božić.

ПРОСЛАВЊЕНО БАДЊЕ ВЕЧЕ У БИЈЕЉИНИ: Паљење бадњака на градском тргу (ФОТО)

Foto: B. Milošević

Badnje veče i Božić, dan Hristovog rođenja, okupljenim građanima,čestitao je u ime Srpske pravoslavne crkve, protojerej stavrofor Žiko Mićanović.

Foto: B. Milošević

- Vreme u kome živimo je mutno, puno je bolesnih,nezaposlenih i gladnih.Ipak,naša vera zasnovana na veri u Boga Svedržitelja,je naša radost.Ne smemo se predati,Isus Hristos je rekao ,,Radost vašu,ne može vam niko oduzeti,, Želim da vam, u ime crkve čestitam najradosniji hrišćanski praznik, uz molitvu Gospodu, da obasja sve nas,naše porodice, međusobne odnose među ljudima,poručio je prota Mićanović.

Okupljenim građanima se obratio i gradonačelnik Ljubiša Petrović,zahvalivši svima koji su došli da zajedno obeležimo najradosniji praznik,poželevši,da se okupljaju još puno godina u zdravlju,sreći, veri i ljubavi,ne zaboravljajući nikoga pored sebe u ova teška vremena puna iskušenja.

Foto: B. Milošević

- Nadamo se,da ćemo zajedno pobediti sve nevolje,pa i ovu pandemiju, i iz svega ovoga izaći mudriji,strpljiviji i upućeniji jedni na druge.Neka topli plamen iz Vitlejemske pećine greje naša srca i duše, i da živimo u ljubavi, miru i slozi,poručio je gradonačelnik Petrović,uz tradicionalni pozdrav ,,Mir Božiji, Hristos se rodi"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a