U DUHU TRADICIJE I DUHOVNOG DOBRA: Kraljevčani svečano obeležili Badnje veče (FOTO)

G.Ć.

06. 01. 2021. u 22:27

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Božiću, uz prigodne i skromne svečanosti, veliki broj pravoslavnih Kraljevčana je na Badnji dan prisustvovao službama u ovdašnjim hramovima Srpske pravoslavne crkve i tradicionalnom paljenju badnjaka širom žičke Eparhije.

У ДУХУ ТРАДИЦИЈЕ И ДУХОВНОГ ДОБРА: Kраљевчани свечано обележили Бадње вече (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

- Svima sinovima i kćerima bogomspasavane Eparhije žičke čestitamo Božić, pevajući sa anđelima i pastirima vitlejemsku pesmu:„Slava na visini Bogu i na zemlji mir, među ljudima dobra volja“. Neka bi ova radosna pesma odagnala od nas tugu, strah i neizvesnost i uselila se verom i iskustvenim znanjem ohrabrujuća činjenica, da je Bogomladenac Hristos ovaploćeni Bog, sa nama uvek i doveka i da nas nikada neće ostaviti bez svoga staranja i zaštite – poručio je episkop žički Justin u svojoj Božićnoj čestitki. - Sa ovakvim željama i mislima prizivamo blagoslov Božiji da se u vas i vaše domove usele mir, radost, zdravlje i svako duhovno dobro. Neka je blagoslovena nastupajuća Nova Godina milosti Gospodnje. Mir Božiji – Hristos se rodi!

U prisustvu velikog broja vernika prigodne svečanosti održane su u pravoslavnim svetinjama - obližnjim srednjovekovnim manastirima Žiči i Studenici,u hramu Svetog Save i hramu Svete Trojice u centru Kraljeva, ali i u drugim gradskim i oklonim seoskim crkvama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!