INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE VOJVODINE: Epidemiološka situacija i dalje vanredna

S.B.

02. 01. 2021. u 15:47

INSTITUT za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ВОЈВОДИНЕ: Епидемиолошка ситуација и даље ванредна

Darko Dozet

Tokom nedelje registrovan je pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodnu, ali je i dalje reč o veoma visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna.


- Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 370 novih slučajeva. Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 52. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 32.192, od čega je najveći broj  u Novom Sadu, 8.702, potom sledi Zrenjanin sa više od 3.400, Pančevo sa više od 1.700, Bačka Palanka sa više od 1.500, Subotica i  Kikinda sa više od 1.300 registrovanih aktivnih slučajeva – kažu u Institutu i naglašavaju da je zdravstveni sistem i dalje u teškoj situaciji i da zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

- Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema
Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati