DELE POMOĆ U ENKLAVAMA: Francuski humanitarci sa Srbima na Kosmetu

D. Zečević

01. 01. 2021. u 15:15

FRANCUSKI humanitarac Arno Gujon i v.d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, objavio je da su francuski volonteri humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo”, nakon dugog dana deljenja humanitarne pomoći, Novu godinu dočekali sa Srbima iz Velike Hoče, u Metohiji.

ДЕЛЕ ПОМОЋ У ЕНКЛАВАМА: Француски хуманитарци са Србима на Космету

Foto: D.Z.

-Čujem da je atmosfera bila vesela i da je čuveno metohijsko vino bilo ukusno- napisao je Gujon na Fejsbuku i dodao da će tradicionalni božićni konvoj francuske humanitarne organizacije danas biti nastavljen, a da će volonteri porodicama koje se bave stočarstvom podeliti koze, ovce, krave, kao i paketiće za najmlađe.

“Za nas 2021. godina počinje kao i prethodna, u znaku solidarnosti-naveo je Arno Gujon koji je poslednjeg dana protekle godine najavio da je počeo tradicionalni božićni konvoj francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" za Srbe na Kosovu i Metohiji!

Foto: D.Z.

-Naši francuski volonteri su stigli bez problema na Kosovo, gde će u narednih nekoliko dana obići veliki broj ugroženih porodica i distribuirati pomoć vrednu 100 000€. Oni su danas podelili paketiće za decu, školski pribor i novu garderobu kao i mala krda koza, ovaca i krava porodicama koje se bave stočarstvom u kameničkom i novobrdskom kraju.U godini kada vas zadesi teška epidemiološka situacija, brojne administrativne poteškoće i konstantna neizvesnost, naša želja da u najtežim trenucima budemo sa srpskim narodom u enklavama mora da bude veća od svih prepreka. To je posebno važno kada znamo da izolacija sa kojom se suočava celi svet u jeku epidemije koronavirusa, već 20 godina, predstavlja bolnu svakodnevnicu za Srbe na Kosovu i Metohiji-naveo je Guon i dodao da zbog toga francuski volonteri i ove godine napuštaju svoj komfor i uzimaju odmor u svojim firmama kako bi posetili i pružili svu ljubav i solidarnost prema žiteljima enklava.

-Njihova moralna podrška je izuzetno značajna, po gotovu u ovim prazničnim danima, kad se usamljeni ljudi osjećaju još usamljenijim i zaboravljeni još zaboravljenijim-podvukao je ovaj humanitarac iz Francuske kome je zbog humanitarnih aktivnosti odnosno pomoći Srbima na KiM, zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

-Naše opredeljenje je da budemo sa tim hrabrim ljudima koji ne odustaju uprkos svemu. Ugledajući se na njih i na njihovu borbu, ni mi nećemo odustati-zaključio je Arno Gujon osnivač francuske humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!