PODRŠKA MEDICINARIMA U VRŠCU: Učenici Hemijsko-medicinske škole uručili im zahvalnice

J. J. BALjAK

30. 12. 2020. u 17:32

UČENICI i nastavnici Hemijsko-medicinske škole u Vršcu na specifičan način su odali priznanje svim zdravstvenim radnicima u tom gradu, koji se već 10 meseci nalaze na prvoj liniji odbrane od korone.

ПОДРШКА МЕДИЦИНАРИМА У ВРШЦУ: Ученици Хемијско-медицинске школе уручили им захвалнице

Foto: Hemijska škola

Pripremili su im zahvalnice za predan i mukotrpan rad, dok su za pacijente, koji se nalaze na lečenju na kovid-odeljenju Opšte bolnice, napisali novogodišnje i božićne čestitke, sa željom da što pre ozdrave.

Darove je u njihovo ime direktoru vršačke bolnice uručula direktorka škole Snežana Ilić, koja je tom prilikom istakla da zdravstven iradnici ne znaju za praznike, pogotovo u vreme pandemije, zbog čega su želeli da im bar na ovaj način pokažu da u toj borbi nisu sami.

-Ideja je potekla od učenika medicinskog smera, koji su do pojave Kovida 19 u ovim ustanovama obavljali stručnu praksu. Uvek su imali podršku zdravstvenih radnika tokom svoje edukacije, a ovo je bio njihov odgovor na tu ljubaznost i strljenje – ponosno je rekla Snežana Ilić.

Čestitike će posebno značiti pacijentima, koji će Novu godinu, umesto kod kuće, dočekati u bolničkoj postelji.

-Trenutno imamo manje pacijenata na lečenju nego prethodnih nedelja, ali je njihova klinička slika mnogo ozbiljnija. Preko 90 procenata njih se nalazi na nekom vidu kiseoničke potpore – rekao je direktor bolnice dr Ivan Ivanović, posebno ističući da svim zdravstvenim radnicima ovakav vid podrške, naročito od mlađih generacija, mnogo znači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)