"GILGAMEŠ" STIŽE SA MORAVE: Gradsko pozorište u Čačku priprema treću predstavu

V. ILIĆ

20. 12. 2020. u 16:52

GRADSKO pozorište u Čačku je započelo rad na novoj predstavi pod naslovom "Ep o Gilgamešu", a premijerno izvođenje komada koji se bazira na najstarijem poznatom književnom delu - ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala - planirano je u proleće 2021.

ГИЛГАМЕШ СТИЖЕ СА МОРАВЕ: Градско позориште у Чачку припрема трећу представу

Foto Gradsko pozorište u Čačku

Režiju potpisuje Jug Đorđević, dramaturg je Tijana Grumić, scenografija će biti delo Andreje Rondović, kostime priprema Vera Damjanović, a muziku Julija Đorđević.

- Tragali smo za predloškom koji može da prikaže angažovanost, ali ne u smislu da ona bude aktuelna u tom trenutku, kao što je to bio slučaj sa "Triptihom o radnicima" i "Životinjskom farmom", pa smo hteli da pronađemo nešto iz svetske književnosti što je opšte poznato, a što može da komunicira sa sadašnjim trenutkom - objašnjava Đorđević, uveren u to da važna odlika repertoarske politike jednog mladog teatra, poput Gradskog pozorišta u Čačku, moraju da budu raznovrsnost i angažovanost.

Najavljeno je i to da će ova predstava biti najkompleksnija produkcija u dosadašnjem radu Gradskog pozorišta, a direktor Bratislav Janković kaže da će prvi put u pripremi komada imati i scenografa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)