ŠANSA ZA NESREĆNE MALIŠANE: Pokrajina izdvojila 30 miliona dinara za lečenje dece sa retkim bolestima

J. S.

19. 12. 2020. u 07:25

POKRAJINSKA vlada uplatiće 30 miliona dinara Budžetskom fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji.

ШАНСА ЗА НЕСРЕЋНЕ МАЛИШАНЕ: Покрајина издвојила 30 милиона динара за лечење деце са ретким болестима

Foto Pokrajinska vlada

Ugovor je juče u Novom Sadu, u prisustvu pokrajinskog sekretara za zdravstvo prof. dr Zorana Gojkovića, potpisali su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Mirović je kazao da je država u proteklim godinama uradila mnogo na lečenju dece sa retkim bolestima. Dodao je da svako obolelo dete od teških bolesti zaslužuje šansu za izlečenje, te da će Pokrajinska vlada nastaviti da pomaže Fond za lečenje dece sa retkim bolestima i u narednim godinama. Ministar Lončar izrazio je zahvalnost Miroviću, navodeći da je reč o ogromnom novcu.

- Koliko je važan ovaj fond i pomoć Pokrajinske vlade, govori podatak da smo od osnivanja Fonda 2014. godine više od 200 mališana poslali na bolničko lečenje u inostranstvo, za šta je izdvojeno više od 11 miliona evra - naglasio je Lončar.

Po rečima člana Gradskog veća za zdravstvo, doktora Dragana Stajića, Grad Novi Sad je za lečenje uplaćivao ranije po pet miliona dinara, a od pre dve godine ta suma je udvostručena.

- Zahvaljujući uštedama koje su ostvarene u budžetu, doneta je odluka da se dodatno u Republički fond uplati 15 miliona, što znači da će Grad Novi Sad 2020. godine uplatiti ukupno 25 miliona dinara - kazao je dr Stajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna