NAJBOLJE IZ ZAPADNE SRBIJE: Državna akademija strukovnih studija, nastala spajanjem visokih škola u Užicu i Valjevu

B. PUZOVIĆ

19. 12. 2020. u 06:47

POVODOM prve godine rada državne akademije strukovnih studija "Zapadna Srbija", proglašeni su najbolji diplomci osnovnih studija.

НАЈБОЉЕ ИЗ ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ: Државна академија струковних студија, настала спајањем високих школа у Ужицу и Ваљеву

Foto Vipos

Na Poslovnoj akademiji - modul finansije, bankarstvo i osiguranje - sa prosečnom ocenom 9,63 najbolja je Marijana Kovačević, dok je u poslovnoj ekonomiji i informatici blistao Nenad Živković, sa prosekom 9,17.

Vrednim knjigama su nagrađene još Tamara Marković (9,63) sa prve, te Desanka Pantelić (9,41) sa druge godine osnovnih studija. Na prvoj godini mastera, sa istovetnim prosekom ocena od 8,40 su Jelena Tomić i Milenka Jelisavčić, a za doprinos radu Studentskog parlamenta je nagrađena i Jelena Pantović, sa osnovnih studija Poslovne informatike.

- Akademija je prošle godine osnovana odlukom Vlade Srbije o spajanju visokih škola u Užicu i Valjevu - kaže pomoćnik predsednika Akademije zadužena za nastavna pitanja mr Vesna Marković.

- Očekuje nas akreditacija ustanove i za rad na daljinu, a ove godine je upisana i četvrta generacija studenata master studija, za koje od samog početka našeg rada vlada veliko interesovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a