BESPLATNI VRTIĆI I KNJIGE ZA PRVAKE: Više od 28,7 milijardi dinara u gradskoj kasi za narednu godinu

J. S.

14. 12. 2020. u 22:30

BUDžET Grada Novog Sada za narednu godinu, prema predlogu koje je usvojilo Gradsko veće, a o kojem će se raspravljati na sednici gradske skupštine u petak, 18. decembra, iznosiće 28,774 milijarde dinara (oko 245 miliona evra).

БЕСПЛАТНИ ВРТИЋИ И КЊИГЕ ЗА ПРВАКЕ: Више од 28,7 милијарди динара у градској каси за наредну годину

Foto N. Karlić

Na taj način, kako je saopšteno iz Gradske uprave, biće omogućen nastavak društveno odgovorne politike Grada.

- To znači da će boravak dece u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" ostati besplatan, nastaviće se sa finansiranjem privatnih vrtića, a da će naši đaci prvaciponovno dobiti besplatan komplet udžbenika - naglašavaju iz gradske uprave.

Planirani obim budžeta, kažu dalje u upravi Grada, omogućiće i realizaciju velikih investicija. Preko devet milijardi dinara biće uloženo u kapitalne investicije, što predstavlja više od trećine ukupnog budžeta, što pokazuje da će Grad Novi Sad nastaviti da se razvija još većom brzinom bez obzira na krizu izazvanu epidemijom virusa kovida 19.

Ovim budžetom pokreće se snažniji investicioni ciklus sa znatno većim brojem javnih investicija, poput izgradnje novog objekta Doma zdravlja, izgradnje čak tri objekta

PREDLAŽU I GRAĐANI

U BUDžETU su obezbeđena sredstva za realizaciju mnogobrojnih zahteva za investicije, koje su građani podneli preko svojih mesnih zajednica, čime im je omogućeno da aktivno učestvuju u kreiranju budžeta i direktno utiču na poboljšanje uslova života u delovima grada u kojima žive.

Predškolske ustanove, uređenja centra Grada, izgradnje biciklističke staze na Futoškom putu, završetka radova na izgradnji parka na Novom naselju, izrade projekta za rekonstrukciju "Spensa", izgradnje Atletske dvorane sa stadionom i sportskog kompleksa sa bazenskim sadržajem u Futogu.

- U narednoj godini biće započeta i realizacija jednog od kapitalno najvrednijih projekata, odnosno projektovanje i izgradnja četvrtog mosta preko Dunava - obilaznice oko Novog Sada. Velike investicije neće izostati ni u pogledu rekonstrukcije i sanacije objekata osnovnih i srednjih škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a