BUDŽETSKA POMOĆ ZA LEČENJE: Požarevac daje 25 miliona za bolesnu decu

D. NOVKOVIĆ

14. 12. 2020. u 10:18

GRAD Požarevac obezbediće iz svog budžeta 25 miliona dinara za lečenje bolesne dece u inostranstvu, na osnovu zaključka koje su doneli članovi Gradskog veća.

БУЏЕТСКА ПОМОЋ ЗА ЛЕЧЕЊЕ: Пожаревац даје 25 милиона за болесну децу

Foto: D.N.

Grad Požarevac obezbediće iz svog budžeta 25 miliona dinara za lečenje bolesne dece u inostranstvu, na osnovu zaključka koje su doneli članovi Gradskog veća.

Foto: GU Požarevac

-Raduje me da rešenje koje su gradske službe ovim zaključkom pronašle nije jednokratno, već obezbeđuje da se sredstva za ovu namenu odvajaju u svakom narednom gradskom godišnjem budžetu u visini do jedan odsto od poreskih prihoda.

Ovim zaključkom stiču se uslovi za sklapanje ugovora sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije – Budžetskim fondom za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji, a zašta postoji tačno propisana regulativa u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije – rekao je gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović. On je istakao da je svaki dinar za ovu borbu dragocen i najavio da će grad i nadalje tražiti načine da dodatno pomaže lečenje bolesnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024