OPŠTINA BRINE O MALIŠANIMA: "Građani na prvom mestu" obnova vrtića "Rada Miljković" u Despotovcu

Z. GLIGORIJEVIĆ

12. 12. 2020. u 12:08

POSLE lanjske adaptacije vrtića "Rada Miljković" u Despotovcu, u kojem 40 godina ništa nije urađeno - osim redovnog održavanja i spoljne izolacije - ove godine je, takođe posle četiri decenije bez ikakvih ulaganja, rekonstruisan i objekat u Resavici od 750 kvadrata, za prihvat 150 mališana.

ОПШТИНА БРИНЕ О МАЛИШАНИМА: Грађани на првом месту  обнова вртића Рада Миљковић у Деспотовцу

Foto privatna arhiva

Po konkursu Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, za ovaj posao je odobreno oko 12 miliona dinara bez poreza, a lokalna samouprava je obezbedila još 15 odsto pomenute sume.

I, na objektu sagrađenom osamdesetih godina prošlog veka, koji je 1989. dobio još dve dograđene prostorije, sada su zamenjeni svi prozori i podovi, rekonstruisani kupatilo i kuhinja, urađeni izolacija i fasada, zamenjeni oluci...

Verica Stojković, Foto privatna arhiva

- Vrtić u Resavici je bio toliko zapušten, da je velika većina prozora bila zakucana ekserima, pa je kompletna adaptacija obavljena u poslednjem trenutku, zahvaljujući lokalnoj samoupravi. Učestvujući u radu seminara širom Srbije videla sam da mnoge kolege imaju ne male probleme sa opštinskim strukturama, a nama su prvi čovek Despotovca Nikola Nikolić i predsednik ovdašnje Skupštine Zlatko Marjanović, sa svim svojim saradnicima, uvek bili dragoceni oslonac i velika pomoć - kaže direktor PU "Rada Miljković" u ovom mestu Verica Stojković.

NAGRADE

DESPOTOVČANI učestvuju i na raznim takmičenjima republičkog karaktera, a njihov "Hor darovite dece" je na onlajn konkursu organizovanom tokom maja pobedio u kategoriji predškolaca - numerom za koju je tekst i aranžman uradio jedan od roditelja, Bojan Nikolić iz Strmostena.

Dušan Milanović koji se priprema za polazak u prvi razred je onlajn likovnom konkursu pod nazivom "Planeta zemlja" osvojio drugu nagradu...

Naglašava i to da je sa fondacijom "Novak Đoković" dogovorena adaptacija vrtića u Velikom Popoviću, pa predstoji samo potpisivanje ugovora i radovi u objektu koji prima tridesetak mališana mogu da počnu. Zgrada Predškolske ustanove u Jasenovu se sređuje u saradnji sa udruženjem Despotovčana koji su na privremenom radu u inostranstvu.

- Da bi se napredovalo, najbitniji su projekti, a mi znamo da ih napravimo i konkurišmo gde god možemo. Tako smo osmislili i sanaciju dvorišta gradskog vrtića, te izradu ograde i kapije s elektronskom bravom, što će nam biti prioritet u narednom periodu - zaključuje Verica Stojković.

(Objavljivanje ovog sadržaja finansijski podržala

Opština Despotovac)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)