ORDINACIJE I AMBULANTE POD VODOM: Havarija u Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Kraljevu (FOTO/VIDEO)

G. Ćirović

11. 12. 2020. u 10:30

HAVARIJA na delu sistema za grejanje koja se dogodila u petak, oko tri sata ujutro, u očnoj ambulanti na trećem spratu Poliklinike, zajedničke zgrade Opšte bolnice „Studenica“ i Doma zdravlja Kraljevo, pričinila je veliku materijalnu štetu.

ОРДИНАЦИЈЕ И АМБУЛАНТЕ ПОД ВОДОМ: Хаварија у Дому здравља и Општој болници у Краљеву (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: G. Šljivić

Kako saznajemo, havariju je izazvalo pucanje radijatora, pa je voda iz sistema pokuljala na sve strane, za kratko vreme poplavivši brojne ordinacije i ambulante.


- Potopljene su i razorene prostorije i jedne i druge vertikale u Poliklinici. Najgore su prošle Služba za zdravstvenu zaštitu žena, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva i Hitna služba Doma zdravlja, kao i Očna i Ortopedska ambulanta Opšte bolnice – kaže dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja Kraljevo.
Prema njenim, kao i rečima zaposlenih u ovoj uglednoj zdravstvenoj ustanovi koji su od ranog jutra zasukali rukave kako bi što pre sanirali posledice, voda je u jednom trenutku dostigla i više od deset centimetara.


- Odmah su po našem pozivu pristigli su ljudi iz vatrogasne službe i „Vodovoda“, ali njihovim pumpama za veću dubinu ta voda nije mogla da se iscrpi. Pomogli su nam privatnici i lokalna samouprava, a iz firme „Veroks“ dobili smo dve mašine za skupljanje vode – dodaje dr Krčevinac.

Osim oštećenih podova i plafona sa kojih je i nekoliko sati nakon havarije curela voda, potopljeni su i računari, kolposkop u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, kao brojna elektronska i neelektronska oprema.


- Pacijente upućujemo u Službu hitne medicinske pomoći, privremeno smo prekinuli rad naših ambulanti gde ne dolaze hitni slučajevi. Kovid ambulanta je na sasvim drugom mestu i ona normalno radi – naglasila je direktorka Doma zdravlja. - Uz koronu zadesila nas je i ova teška havarija. Kada se sve sanira, videćemo kolika je šteta na medicinskoj opremi i kompjuterskom sistemu, a sasvim izvesno nije mala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024