KRAJNJE RESTRIKTIVAN PLAN: Skupština grada Leskovca usvojila budžet za narednu godinu

I. MITIĆ

10. 12. 2020. u 20:18

BUDžET Leskovca za narednu godinu iznosiće nešto više od 4,55 milijardi dinara, a njegov cilj je, kako je rečeno, očuvanje ekonomije i dalji razvoj lokalne zajednice.

КРАЈЊЕ РЕСТРИКТИВАН ПЛАН: Скупштина града Лесковца усвојила буџет за наредну годину

Foto: I. Mitić

Odbornici Skupštine grada su, zbog epidemiološke situacije, i ovu sednicu održali u sali Narodnog pozorišta, a deo opozicije nije prisustvovao zasedanju smatrajući da preduzete mere protiv širenja opakog virusa nisu dovoljne.

- S obzirom na to da sledeća godina nosi mnogo neizvesnosti budžet smo planirali krajnje restriktivno vodeći računa o svim segmentima lokalne zajednice. Naš cilj je da obezbedimo povoljne uslove života i rada naših građana, a pre svega mladih i obrazovanih ljudi. Želimo da ostanu ovde, jer je to uslov napretka i daljeg prosperiteta našeg grada – kazao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Sledeće godine kultura može da računa na 9,1 odsto ukupnih rashoda budžeta. Osnovnom obrazovanju je namenjeno 5,2, srednjem 2,6, a predškolskom 8,2 odsto planiranih sredstava. Za oblast socijalne zaštite je planirano 7,4 odsto budžeta dok njegov značajan deo čine i izdvajanja za kapitalne projekte.

ZNAČAJNE INVESTICIJE

LESKOVAC će naredne godine energetski sanirati zgradu Trgovinsko-ugostiteljske škole, a planirana je i izgradnja vrtića u Mesnoj zajednici „Moša Pijade“. Uz pomoć donatora planira se proširenje kanalizacione mreže na veliki broj naseljenih mesta. Investicija je vredna više od 900 miliona dinara, dok će država nastaviti ulaganje u završetak i puštanje u rad Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Cvetanović je naglasio da obim planiranih investicija za narednu godinu neće biti smanjen, a ako se uzmu u obzir i očekivana ulaganja iz državne kase one će biti i veće. Država će podržati rekonstrukciju ovdašnjeg Dečijeg dispanzera, nastaviće da obnavlja zgradu Opšte bolnice, dok će infrastrukturna ulaganja iz gradskog budžeta biti veća za oko šest odsto u odnosu na ovu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)