U IZOLACIJI 2053 OSOBE: Još 63 novozaraženih koronom u Pirotskom okrugu

V.Ć.

08. 12. 2020. u 13:16

POSLEDNjE testiranje u niškoj laboratoriji "Vatreno oko", pokazalo je da na području Pirotskog okruga ima još 63 zaraženih kovidom 19.

У ИЗОЛАЦИЈИ 2053 ОСОБЕ: Још 63 новозаражених короном у Пиротском округу

Foto: V. Ć.

Istoj laboratoriji poslata su još 73 uzorka. Od početka epidemije na području okruga, laboratorijski je potvrđeno 1584 slučajeva zaraze, a od posledica oboljevanja preminulo je  48 osoba.


Prema pomenutom izveštaju pirotskog ZZJZ, u ovdašnjoj Opštoj bolnici, koja je u kovid sistemu  preminule su tri osobe, a na lečenju  trenutno je 72 bolesnika sa pneumonijama. Najteži period kada je o smrtnim slučajevima reč je od 28. novembra do 7.decembra kada je preminulo 17 osoba.

Kako navodi ZZJZ u Pirotu, mera kućne ili bolničke izolacije , u zavisnosti od težine  kliničke slike zaraženih, naložena je za još 348 osoba, a ukinuta za 107, što znači da je u izolaciji trenutno 2053 osoba. U kovid ambulanti Pazar u Pirotu , obavljeno je 274 pregleda.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Babušnici i Beloj Palanci je vanredna, a u Pirotu vanredna sa tendencjijom pogoršanja.Procenjuje se da je broj zaraženih veći za sedam dio deset puta. U narednom periodu očekuje se povećanje broja obolelih jer je intenzitet virusa u polulaciji izuzetno  visok. Zbog toga je i dalje potrebno dosledno i odgovorno sprovoditi sve naložene mere  zaštite-poručuju iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati