U IZOLACIJI 2053 OSOBE: Još 63 novozaraženih koronom u Pirotskom okrugu

V.Ć.

08. 12. 2020. u 13:16

У ИЗОЛАЦИЈИ 2053 ОСОБЕ: Још 63 новозаражених короном у Пиротском округу

Foto: V. Ć.

POSLEDNJE testiranje u niškoj laboratoriji "Vatreno oko", pokazalo je da na području Pirotskog okruga ima još 63 zaraženih kovidom 19.

Istoj laboratoriji poslata su još 73 uzorka. Od početka epidemije na području okruga, laboratorijski je potvrđeno 1584 slučajeva zaraze, a od posledica oboljevanja preminulo je  48 osoba.


Prema pomenutom izveštaju pirotskog ZZJZ, u ovdašnjoj Opštoj bolnici, koja je u kovid sistemu  preminule su tri osobe, a na lečenju  trenutno je 72 bolesnika sa pneumonijama. Najteži period kada je o smrtnim slučajevima reč je od 28. novembra do 7.decembra kada je preminulo 17 osoba.

Kako navodi ZZJZ u Pirotu, mera kućne ili bolničke izolacije , u zavisnosti od težine  kliničke slike zaraženih, naložena je za još 348 osoba, a ukinuta za 107, što znači da je u izolaciji trenutno 2053 osoba. U kovid ambulanti Pazar u Pirotu , obavljeno je 274 pregleda.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Babušnici i Beloj Palanci je vanredna, a u Pirotu vanredna sa tendencjijom pogoršanja.Procenjuje se da je broj zaraženih veći za sedam dio deset puta. U narednom periodu očekuje se povećanje broja obolelih jer je intenzitet virusa u polulaciji izuzetno  visok. Zbog toga je i dalje potrebno dosledno i odgovorno sprovoditi sve naložene mere  zaštite-poručuju iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)