PREMINULE JOŠ 4 OSOBE: U kovid ambulanti u Pirotu pregledano 268 osoba

V.Ć.

07. 12. 2020. u 12:07

PIROTSKI ZZJZ, saopštio je da su od posledica izazvanih kovidom preminule još 4 osobe u Opštoj bolnici Pirot, koja je u kovid sistemu.

ПРЕМИНУЛЕ ЈОШ 4 ОСОБЕ: У ковид амбуланти у Пироту прегледано 268 особа

Foto: V. Ć.

Dve su iz Pirota, a po jedna od Dimitrovgrada i Bele Palanke. Najteži period je od 28. novembra do 6. decembra, kada je preminulo 14 osoba, tako da se broj preminulih povećao na 45.


U Opštoj bolnici trenutno je 71 osoba koje se leče od pneumonija. Kovid ambulanta u Pirotu juče je pregledala 268 osoba. U zavisnosti od kliničke slike, u kućnoj ili bolničkoj izolaciji trenuto je 1812 građana. Lekari procenjuju da je broj zaraženih sedam do deset puta veći, ali se svi ne javljaju  medicinskim službama. Od početka epidemije do danas kovid je laboratorijski povrđen kod 1499 osoba u okrugu.

Intenzitet prenošenja virusa u polupaciji je izuzetno visok pa se u narednih desetak dana očekuje povećanja broja obolelih. Epidemijska situacija u Dimitrovgradu, Babušnici i Beloj Palanci je vanredna, a u Pirotu vanredna sa tendencijom pogoršanja-navode u Centru za prevenciju i kontrolu bolesti pirotskog ZZJZ i poručju da je neophodno dospeledno sprovoditi sve propisane mere zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba