PREMINULO ČETVORO OBOLELIH: Na teritoriji Kraljeva registrovano još 238 novozaraženih

G.Ćirović

02. 12. 2020. u 15:50

Epidemiološka situacija na teritoriji Kraljeva je i dalje nepovoljna. Prema najnovijim rezultatima testiranja registrovano je 238 novozaraženih.

ПРЕМИНУЛО ЧЕТВОРО ОБОЛЕЛИХ: На територији Краљева регистровано још 238 новозаражених

Foto: G.Šljivić

Na hospitalnom lečenju nalazi se 72 pacijenata, od kojih sedmoro na intenzivnoj nezi. Od prethodnog izveštaja preminulo je četvoro obolelih, što je najveći broj u jednom danu od izbijanja epidemije. Do sada je ukupno 79 Kraljevčana izgubilo bitku protiv kovida-19.

Ovo je izjavio prof.dr Radovan Čekanac, ugledni epidemiolog i koordinator za zdravstvena pitanja kraljevačkog Kriznog štaba.

- U Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji imamo 28 zaraženih korisnika i devetoro zaposlenih. Uveli smo sve mere, smene su na po tri dana i svi zaposleni se testiraju pri dolasku na posao. Nakon bolničkog lečenja troje pacijenata je vraćeno u Gerontološki centar i zajedno sa ostalim zaraženima iz ove ustanove nalaze se u izolaciji i pod terapijom – dodao je Čekanac.

Foto: G.Šljivić

Na teritoriji Kraljeva od izbijanja epidemije sredinom marta potvrđen je 4.971 slučaj infekcije, a u aktuelnom udaru korone, od 16. oktobra – 3.533.

- Najveći broj novozraženih slučajeva je očekivan jer dolazi iz kontakta i porodica. Iskreno se nadam da će situacija početi da se popravlja za desetak dana. Optimizam baziram najpre na preduzetim epidemiološkim merama, a potom i na ukupnom broju zaraženih na teritoriji Kraljeva – naglasio je prof.dr Čekanac. - Očekujem oko 6.000 zaraženih u trećem talasu, a uz asimptomatske slučajeve brojka će dostići 50.000 što je gotovo pedeset odsto ukupnog stanovništva Kraljeva. To praktično znači i da će virus teško pronalaziti put do najosetljivijih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina