ZADUŽBINA STEFANA DEČANSKOG UPUTILA APEL: Potrebna pomoć za ikonopisanje hrama u Vranju

J.S.

30. 11. 2020. u 09:58

ЗАДУЖБИНА СТЕФАНА ДЕЧАНСКОГ УПУТИЛА АПЕЛ: Потребна помоћ за иконописање храма у Врању

Foto: J.S.

MANASTIR Svetog Nikole započinje pripreme za ikonopisanje unutrašnjosti hrama, pa je iz ove svetinje sa juga Srbije stigao apel za pomoć.

Cena za ikonopis iznosi 100 evra po metru kvadratnom. Uprava manastira pozvala je sve zainteresovane  vernike koji žele da pomognu oslikavanju, kako iz Pčinjskog okruga, Srbije, tako i iz dijaspore, da se jave ekonomu manastira protonamesniku Vedranu Kostiću ili novac mogu uplatiti na namenske račune manastira: 200-3174990101008-93, sa naznakom za freskopis manastira ili poseban devizni račun sa istom naznakom: RS35200317499010100311.

Foto: J.S.

Manastir Svetog Nikole

- Svesni smo činjenice da je ekonomska situacija veoma teška, ali se uzdamo u pomoć Majke Božije i njene Trojeručne ikone, koja se nalazi u manastiru, da ćemo zajedničkim snagama i molitvama uspeti prikupiti sredstva za oslikavanje hrama. Imena priložnika ikonopisa trajno će biti ispisana u hramu, a zajedničkim molitvama i molitvama Majke Božije i u knjigu Večnoga Života – kaže protonamesnik Vedran Kostić.

Foto: J.S.

Manastir Svetog Nikole

Manastir Svetog Nikole potiče iz 13. veka, a njegovo zidanje naložio je kralj Stefan Dečanski, a kasnije je Car Stefan Dušan manastir priložio, kao metoh, manastiru Hilandaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)