KORONA DIVLJA I U PIROTSKOM KRAJU: U izolaciji 589 osoba

V.Ć.

18. 11. 2020. u 17:55

OD 28 uzoraka sa područja Pirotskog okruga koji su testirani, svaki drugi je pozitivan. Danas je na testiranje poslato još 29 briseva, među kojima su i uzorci pirotskih košarkaša-kažu u pirotskom ZZJZ.

КОРОНА ДИВЉА И У ПИРОТСКОМ КРАЈУ: У изолацији 589 особа

Foto: V. Ćirić

Od 2. do 17. novembra uzorkovano je 458 briseva od kojih je 232 pozitivno, a najviše ih je iz Pirota, zatim iz Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice. U izolaciji je trenutno  589 osoba, a od kliničke slike zavisi da li su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji.

Od ponedeljka je znatno povećan broj pregleda u kovid ambulantama u Pirotu i Dimitorvgradu, dok je na teritoriji opštine Bela Palanka proglašena vanredna situacija.

Do danas je, od početka epidemije kovida na području okruga laboratorijski potvrđeno 635 osoba zaraženih kovidom, a od poslednica zaraze preminula je 31 osoba. Na grudnom odeljenju pirotske Bolnice trenutno su dva pacijenta sa pneumonijama, a jedan je otpušten kući na oporavak.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna, a u Pirotu nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu-poručuju u Centru za prevenciju i kontrolu bolesti pirotskog ZZJZ.

                                                                                                                                      V.Ć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije