KORONA DIVLJA I U PIROTSKOM KRAJU: U izolaciji 589 osoba

V.Ć.

18. 11. 2020. u 17:55

КОРОНА ДИВЉА И У ПИРОТСКОМ КРАЈУ: У изолацији 589 особа

Foto: V. Ćirić

OD 28 uzoraka sa područja Pirotskog okruga koji su testirani, svaki drugi je pozitivan. Danas je na testiranje poslato još 29 briseva, među kojima su i uzorci pirotskih košarkaša-kažu u pirotskom ZZJZ.

Od 2. do 17. novembra uzorkovano je 458 briseva od kojih je 232 pozitivno, a najviše ih je iz Pirota, zatim iz Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice. U izolaciji je trenutno  589 osoba, a od kliničke slike zavisi da li su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji.

Od ponedeljka je znatno povećan broj pregleda u kovid ambulantama u Pirotu i Dimitorvgradu, dok je na teritoriji opštine Bela Palanka proglašena vanredna situacija.

Do danas je, od početka epidemije kovida na području okruga laboratorijski potvrđeno 635 osoba zaraženih kovidom, a od poslednica zaraze preminula je 31 osoba. Na grudnom odeljenju pirotske Bolnice trenutno su dva pacijenta sa pneumonijama, a jedan je otpušten kući na oporavak.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna, a u Pirotu nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu-poručuju u Centru za prevenciju i kontrolu bolesti pirotskog ZZJZ.

                                                                                                                                      V.Ć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)