ČETVORO NEGOTINACA OBOLELO OD KOVIDA: Upućeni na dalje lečenje u niški KC

S.M.J.

08. 11. 2020. u 13:10

OD sedam briseva, koliko je uzorkovano 7. novembra u negotinskom Zdravstvenom centru, četiri su pozitivna.

ЧЕТВОРО НЕГОТИНАЦА ОБОЛЕЛО ОД КОВИДА: Упућени на даље лечење у нишки КЦ

Foto: S. M. Jovanović

Prisustvo virusa korona potvrđeno je kod muškaraca od 34 i 56 godina, kao i kod žena od 58 i 69 godina. Od njih četvoro samo je kod šezdesetdevetogodišnje žene utvrđeno da je u pitanju kontakt ranije obolelog, dok ostali nisu iz istog izvora.

Ova žena, kao i pedesetšestogodišnji muškarac upućeni su na dalje lečenje na Kliniku za infektivne bolesti niškog Kliničkog centra.

Tridesetčetvorogodišnji muškarac je sa lakšim simptomima u kućnoj izolaciji, dok je žena stara 58 godina trenutno zbrinuta na Grudnom odeljenju negotinske bolnice, a na kućno lečenje će biti otpuštena tokom sutrašnjeg dana.

U opštini Negotin je od 1. novembra do danas pozitivan rezultat na kovid zabeležen je kod 13 pacijenata starosne strukture od 30 do 69 godina, a zajedno sa oktobarskim slučajevima trenutno je 27 aktivno pozitivnih starosti od 12 do 87 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)