RESTORANI POD DUPLOM LUPOM: Pojačane kontrole zaštitnih mera protiv korone u Južnobačkom okrugu

Lj. P.

07. 11. 2020. u 13:17

KONTROLIŠUĆI primene mera za zaštitu od zarazne bolesti kovid 19, Sanitarna inspekcija je na području Južnobačkog okruga obavila 1.400 inspekcijskih nadzora, i podnela 224 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslovnih subjekata.

РЕСТОРАНИ ПОД ДУПЛОМ ЛУПОМ: Појачане контроле заштитних мера против короне у Јужнобачком округу

Foto N. Karlić

Prilikom inspekcijskih nadzora, kako za "Novosti" navode u Pokrajinskom sekreterijatu za zdravstvo, posebna pažnja se poklanja kontroli da li se nose zaštitne maske, drži međusobno rastojanje između osoba, primeni pojačanih mera dezinfekcije i drugih propisanih mera zaštite.

Od proglašenja epidemije kontrole se rade u javnom saobraćaju, frizerskim i kozmetičkim salonima, prodavnicama, megamarketima, tržnim centrima, pekarama, predškolskim ustanovama, školama.

- Pojačane kontrole poštovanja protivepidemijskih mera se sprovode od kraja jula u svim objektima pod sanitarnim nadzorom, sa akcentom na objekte u kojima se obavlja ugistiteljska delatnost - predočavaju u resornom sekreterijatu.

KAZNE

UKOLIKO sanitarna inspekcija utvrdi da poslovni subjekti ne postupaju po propisima, odlukama ili naredbama koje donose nadležni organi u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, zaprećene su novčane kazne u iznosu od 50.000 do 500.000 dinara za pravno lice i od 50.000 do 150.000 dinara za preduzetnike.

- Pojačana kontrola na teritoriji Vojvodine nastavlja se i narednih dana. Kontrole se rade i po predstavkama građana koje stižu iz kontakt-centra republičkih inspekcija i preko posebnog broja Ministarstva zdravlja putem vajber-aplikacije.

KOVID AMBULANTA ZA DECU

OD ponedeljka u okviru Kovid ambulante "Doma zdravlja Novi Sad" na Novom naselju radiće i Kovid ambulanta za decu. To potvrđuju iz "Doma zdravlja" i naglašavaju da će radno vreme Kovid ambulante za decu biti od sedam do 20 časova. Ulaz je sa strane i vidno je obeležen.

U Prekršajnom sudu u Novom Sadu predočavaju da je ovom sudu podneto ukupno 147 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja mera, od čega 69 protiv pravnih lica i 78 preduzetnika. Od toga su, kako dodaju, rešena četiri slučaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!