ALARMANTNA SITUACIJA U KRUŠEVCU: Ulice se peru hipohloridom, štab za vanredne situacije održao hitno zasedanje

Tanjug

05. 11. 2020. u 08:38

ZBOG epidemiološke situacije u Kruševcu koja je postala alarmantna, Gradski štab za vanredne situacije u sredu je održao hitno telefonsko vanredno zasedanje, na kojem su donete nove mere protiv pandemije korona virusa.

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА У КРУШЕВЦУ: Улице се перу хипохлоридом, штаб за ванредне ситуације одржао хитно заседање

Šator ispred Infektivnog odeljenja kruševačke bolnice / Foto S. Babović

Iz Gradskog štaba je naloženo da JKP "Kruševac" uz nadzor Komunalne inspekcije sprovodi jednom dnevno pranje ulica i javnih površina dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipohloridom po preporuci Zavoda za javno zdravlje Kruševac, a u skladu sa meterološkim uslovima, navodi se u saopštenju na sajtu Grada Kruševca.

Sve ustanove, organizacije i upravnici stambenih zgrada na teritoriji grada Kruševca mogu preuzeti koncentrovani rastvor natrijum-hipohlorida na lokaciji JKP Kruševac.

U skladu sa zadatkom donesenim na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, održanoj 23. oktobar, potrebno je nastaviti sa pojacanim zajednickim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekcijskih organa Grada Kruševca i republičkih inspekcijskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga, dodaje se u saopštenju.

Nove mere donose i obavezu za sva javna preduzeća, ustanove i druge organizacije da nastave sa obaveznom primenom epidimioloških mera u cilju suzbijanja pandemije virusa Kovida-19, naročito u javnom prevozu i na javnim mestima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede