NIŠLIJE NA EKOLOŠKOJ MAPI EVROPE: U gradu na Nišavi počeo da funkcioniše prvi javni punjač za električne i hibridne automobile

D. ALIHODžIĆ

02. 11. 2020. u 07:20

NIŠKO javno parkiralište pod imenom "Goran Ostojić" je dobilo prvi uređaj za punjenje elektro i hibridnih vozila - donaciju organizatora prvog virtuelnog sajma automobila "Siti grup" i "PANE AG grup" iz Beograda.

НИШЛИЈЕ НА  ЕКОЛОШКОЈ  МАПИ ЕВРОПЕ: У граду на Нишави почео да функционише први јавни пуњач за електричне и хибридне аутомобиле

Foto Parking servis

Dostupan svim korisnicima javnog parkirališta, punjač ima dva priključka, pa istovremeno mogu da ga koriste dva automobila čiji vlasnici - osim plaćenog mesta po ceni od 40 dinara za svaki započeti sat - neće imati dodatne troškove.

- Niš se sada nalazi na evropskoj mapi i svi vlasnici automobila na električni pogon znaće gde mogu da napune svoja vozila - ističe gradonačelnik Dragana Sotirovski, napominjući da četvorotočkaši na električni pogon smanjuju zagađenost vazduha i štite životnu sredinu.

Podsetimo, upravo zbog toga, država zainteresovanima daje subvencije pri kupovini svakog automobila na električni pogon.

- Ovo je prvi punjač u Nišu i mi smo izabrali da bude postavljen baš u garaži koja nosi ime Gorana Ostojića jer je to i prva javna garaža u ovom gradu. Planiramo da u budućnosti obezbedimo punjače i za ostala javna parkirališta, kako se budu formirala i u zavisnosti od realnih potreba. Inače, održivom razvoju Niša ćemo doprineti i uvođenjem bicikala koje će korisnici parkinga "Čair" moći besplatno da koriste - kaže direktor JKP "Parking servis" Dejan Dimitrijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća