RENOVIRA SE ŠKOLA U GRAČANICI: Predsednik opštine obišao radove u ustanovi Miladin Mitić

D.Z.

26. 10. 2020. u 21:55

РЕНОВИРА СЕ ШКОЛА У ГРАЧАНИЦИ: Председник општине обишао радове у установи Миладин Митић

Foto: D.Z.

PREDSEDNIK opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas radove na renoviranju i adaptaciji osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu.

Prva od tri faze je završena a direktor škole kaže da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina. Drugi sprat škole gotovo je u potpunosti renoviran u prvoj fazi projekta koji finansira opština Gračanica preko svog odeljenja obrazovanja. Menja se inventar, uređuju podovi i rasveta u školi, adaptiraju toaleti, krečenje objekta je završeno a fiskulturna sala biće preuređena u savremenu biblioteku. Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je danas tokom obilaska radova da je veoma zadovoljan intenzitetom radova i najavio nastavak ulaganja u obrazovne institcije kako bi i deci i nastavnom osoblju stvorili bolje uslove rada i školovanja.

Foto: D.Z.

-Osim ove, sve škole na teritoriji opštine Gračanica koje do sada nisu biće rekonstruisane sve sa ciljem da naša deca ne oskudevaju ni u čemu što je potrebno za njihov pravilan razvoj. Pohvalio bih i direktora škole „Miladin Mitić“ koji na jedan kvalitetan način vodi ovu školu i koji prepoznaje potrebe ove obrazovne institucije. Očekujem i da se završi izgradnja Srednjoškolskog centra što pre iako je rok za završetak pomeren za dva meseca- kazao je predsednik Popović dok je direktor osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić kazao da je ovo jedno od najvećih i najznačajnijih renoviranja u poslednjih pet i po godina.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor osnovne škole u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić posadili su nakon obilaska radova ukrasna drveća u dvorištu ove škole. Sadnice će narednih dana biti podeljeni svim obrazovnim institucijama na teritoriji opštine Gračanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)