STIGLE “TORLAKOVE” VAKCINE Nastavak imunizacije protiv gripa u Valjevu

B. P.

19. 10. 2020. u 12:50

U DOMU zdravlja Valjevo nastavljena je vakcinacija protiv gripa, jer je ustanova dobila 560 doza proizvedenih u “Torlaku”.

СТИГЛЕ “ТОРЛАКОВЕ” ВАКЦИНЕ Наставак имунизације против грипа у Ваљеву

Foto: B. P.

U pitanju je trovalentna vakcina, koja sadrži tri soja virusa prognoziranih za ovu sezonu, namenjena uzrastu od 18 do 65 godina.


Zbog velikog interesovanja, prethodnih 4.000 vakcina u Domu zdravlja i ambulantama na području Valjeva potrošeno je za dve nedelje. U Domu zdravlja Valjevo ističu da pacijenti treba da se jave svom izabranom lekaru Opšte medicine, ili Medicine rada, koji će nakon procene da li su trenutno u stanju da je prime, napisati nalog za davanje vakcine.

Imunizacijom protiv gripa ne mogu da budu obuhvaćene osobe osetljive na kokošije meso, perje i jaja, kao i oni koji imaju respiratornu infekciju i temperaturu dok ne ozdrave.
Vakcina protiv gripa preporučuje se svim rizičnim grupama građana, prvenstveno hroničnim bolesnicima i onima koji su u kontaktu sa puno ljudi. Za sticanje imuniteta, koji traje šest do 12 meseci, potrebne su dve do tri nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba