DO POSLEDNJEG DAHA BRINULA O SINU: Obdukcija pokazala da su L. J. i LJ. J, čija su tela pronađena u Bajinoj Bašti, umrli prirodnom smrću

V. ILIĆ

01. 10. 2020. u 22:22

NALAZ obdukcije, koja je u četvrtak obavljena po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu pokazao je da su L. J. (84) i njen sin Lj. J. (61) iz Bajine Bašte preminuli prirodnom smrću, od posledica bolesti, i to u kratkom vremenskom razdoblju, jedno za drugim.

ДО ПОСЛЕДЊЕГ ДАХА БРИНУЛА О СИНУ: Обдукција показала да су Л. Ј. и Љ. Ј, чија су тела пронађена у Бајиној Башти, умрли природном смрћу

Zgrada u kojoj su živeli / Foto M. Janković

Njihova beživotna tela pronađena su u sredu u stanu Zgrade solidarnosti u Ulici Rajka Tadića u Bajinoj Bašti. Tužilac je zatražio nalaz iako nisu bile vidljive povrede na telima preminulih, niti je bilo tragova nasilja.

Po rečima komšija, L. J. je, i pored toga što je bila teško bolesna i gotovo nepokretna, do poslednjeg dana brinula o svom sinu, koji je takođe bio teško pokretan, ali je bio i ugroženog mentalnog zdravlja. Susedi pričaju da je bio mnogo vezan za majku i nikada se od nje nije odvajao.

Kako smo saznali, beživotna tela majke i sina pronašao je jedan komšija, koji je inače posećivao ovu porodicu, pomagao im, donosio namirnice, lekove...

- Čula sam da ih je obišao ujutru oko pola sedam. Tada su oboje bili živi i ništa nije ukazivalo da će oboje vrlo brzo potom izdahnuti. On se vratio posle sat vremena u njihov stan i zatekao ih oboje bez znakova života. Majka je bila u jednoj, a sin u drugoj prostoriji - ispričala nam je meštanka Bajine Bašte koja živi u njihovom susedstvu. - Niko ne zna kako se dogodila ova tragedija, ali mislim da je jednom od njih dvoje srce prepuklo zbog smrti onog drugog. Bili su divni, tihi ljudi, ona se borila do kraja i pored toga što je bila u godinama... Mučenici...

Pretpostavlja se da je sin majku zatekao mrtvu u sobi i da je preminuo od tuge, ali to, verovatno, nikada neće sa sigurnošću moći da se utvrdi.

Njihovi poznanici su nam, takođe, ispričali da je Lj. J. ovih dana trebalo da bude upućen u jednu od ustanova socijalne zaštite, a zbog svojih zdravstvenih problema i nemogućnosti iznemoćale majke da mu pruži neophodnu brigu.

Oboje su prethodno, kako saznajemo, za to dali pisanu saglasnost, ali ih je, nažalost, smrt preduhitrila.

POMOĆ U KUĆI

NESREĆNI majka i sin, kako saznajemo, nisu bili korisnici socijalne pomoći, pošto nisu bili materijalno ugroženi. Oni su, kako su nam ispričale njihove komšije, koristili pomoć u kući, pa je svakodnevno u njihov dom dolazila gerontodomaćica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju