SVEČANA SEDNICA SO PARAĆIN: Grad na Crnici obeležio svoj praznik, Krstovdan

Z. Rašić

27. 09. 2020. u 17:33

PRAZNIK opštine Paraćin, Krstovdan, obeležen je danas svečanom sednicom lokalnog parlamenta, uručenjem opštinskih priznanja i kulturnim programom koji su priredili Muzička škola “Milenko Živković” i folklorni ansambl Kulturno-umetničkog društva iz Drenovca “Spasovdanski vez”.

СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО ПАРАЋИН: Град на Црници обележио свој празник, Крстовдан

Foto: Z. Rašić

Nakon što je sednicu otvorila predsednica Skupštine Slavica Jovanović, odbornicima i gostima iz lokalne zajednice obratio se predsednik Opštine Vladimir Milićević, naglasivši da se Dan Paraćina ove godine obeležava u vrlo specifičnim uslovima zbog pandemije koronavirusa, u kojoj su mnoge aktivnosti svedene na minimum da bi se sačuvalo najvažnije – životi građana, ”pa je zbog toga i ova svečanost danas više formalnija nego svečana”.

- Zbog toga nisu sa nama naši dragi prijatelji iz pobratimskih opština, broj ostalih gostiju takođe je smanjen na minimum, ali iskreno verujem da ćemo naredni Dan opštine slaviti onako kako to dolikuje pravim domaćinima kakvi su Paraćinci oduvek bili – rekao je Milićević. On je posetio da je odgovornost za vođenje opštine novo rukovodstvo preuzelo pre nepunih mesec dana pa je razumljivo što danas ne može biti reči o ostvarenim rezultatima, a preuzelo je i praznu opštinsku kasu, te “brdo” nerešenih komunalnih i drugih problema.

Foto: Z. Rašić

Vladimir Milićević

- Pred nama na republičkom nivou je pokretanje ozbiljnog investicionog plana za preporod i razvoj naše države, a mi ćemo se potruditi da Paraćin bude deo tog procesa. Paraćin je oduvek bio raskrsnica puteva i industrijski i trgovački grad koji je uvek imao veliki potencijal koji nije bio u potpunosti iskorišćen. Na nama je da to promenimo. Kvalitetnim projektima apliciraćemo kod republičkih i drugih fondova kako bi, pre svega, u Paraćin doveli ozbiljne investitore koji će zaposliti ljude, potrudićemo se da ponovo pokrenemo projekte koji su odloženi ili privremeno zaustavljeni, a to su projekti rekonstrukcije i izgradnje novog dela bolnice, obnove nekoliko osnovnih škola, rekonstrukcije i dogradnje Centra za socijalni rad – kazao je, između ostalog, novi čelnik Paraćina, najavivši ozbiljne poslove u oblasti razvoja privrednog ambijenta i infrastrukture – ulica, poljskih puteva, vodosnabdevanja sela, smanjenja nezaposlenosti i, zajedničkim radom, povratak Paraćina na mesto koje mu pripada, a to je mesto lidera i nosioca razvoja Pomoravlja.

Ovogodišnja javna prizanja Opštine Paraćin pojedincima i pravnim licima koji su to zaslužili svojim angažovanjem u različitim oblastima uručila je predsednica Skupštine Slavica Jovanović. Dodeljene su po jedna zlatna, srebrna i bronzana plaketa, tri zahvalnice, devet diploma i tri pohvale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)