URUČENJA U NEDELJU: Odbornici iz Paraćina doneli odluke o priznanjima grada

Z. Rašić

25. 09. 2020. u 23:23

Povodom praznika opštine Paraćin, 27. septembra, odbornici su na predlog skupštinskog Odbora za nagrade i javna priznanja doneli odluku o ovogodišnjim dobitnicima.

УРУЧЕЊА У НЕДЕЉУ: Одборници из Параћина донели одлуке о признањима града

Foto Z. Rašić

Priznanja će biti uručena na svečanoj sednici Skupštine u nedelju, 27. septembra, a kako je obrazložio predsednik Odbora Zvonko Carević, bilo je malo vremena za predlaganje, ali su svi prispeli predlozi bili kvalitetni i prihvaćeni osim predloga za zvanje počasnog građanina Paraćina koji je odbijen jer nije bilo vremena da se traži saglasnost ministarstva.

Poznata paraćinska firma “Juhor” koja se bavi proizvodnjom četki i eko otirača za veliki jubilej – vek postojanja, nagrađena je Zlatnom plaketom; Srebrnu plaketu dobilo je Društvo za negovanje tradicije “Petrus” Zabrega za 70 godina postojanja, a Bronzanu plaketu - Košarkaški klub “Paraćin” za jubilarnih 50 godina.

Za dobru saradnju sa Opštinom na različitim poljima Ambasada Egipta u Beogradu i Fond dijaspore za maticu sa svojim fondacijama “Sanja Milenković” i “Hildegart Hili Kesler” nagrađeni su Zahvalnicom, kao i TP “Milić metal”.

Skupština opštine Paraćin dodelila je i devet diploma i to: dugogodišnjoj radnici i direktorki u PIO fondu Violeti Todosijević iz Stubice, poljoprivredniku Ivici Stanojeviću iz Striže, paraćinskoj književnici Mileni Stojanović, Muzičkoj školi “Milenko “Živković”, Opštinskoj organizaciji slepih, učenicima Tehnološke škole Tijani Spasić i Đorđu Mošorincu, šahistkinji Anastasiji Grozdanović, policijskim službenicima Bobanu Stevanoviću i Radoljubu Milenkoviću i Klubu košarkaša u kolicima “Tigar”.

Dodeljene su i tri pohvale - psihologu OŠ “Radoje Domanović” Jasmini Stankov Ilić, Dragani Vasić zaposlenoj u Opštinskoj upravi i regionalnom instruktoru Fudbalskog saveza Srbije Bobanu Laziću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!