GRAD VODE NOVI LJUDI: Velike kadrovske promene u gradskog upravi Kikinde

R. Šegrt

21. 09. 2020. u 10:20

VRH Srpske napredne stranke očigledno nije bio zadovoljan kako su, sada bivši gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i njegovi saradnici, vodili Kikindu poslednjih sedam godina, pa su u ovom gradu u toku velike kadrovske promene.

ГРАД ВОДЕ НОВИ ЉУДИ: Велике кадровске промене у градског управи Кикинде

Foto R. Šegrt

Iako je SNS ubedljivo pobedio na izborima, Markov kao nosilac liste, nije ponovo izabran za gradonačelnika. Zamenio ga je Nikola Lukač, doskorašnji načelnik Severnobanatskog okruga. Ta promena nagoveštena je još pre izbora i vanrednog stanja u zemlji, a realizovana je prilikom konstituisanja nove Gradske skupštine. Markov, iako odbornik, nije prisustvovao toj, ali ni narednim dvema sednicama. U Gradskoj kući nije bilo ni zvanične primopredaje dužnosti između njega i Lukača. Takav protokol izostao je iako su u istoj stranci, a dosad je bio uobičajen, čak i onda kada su se smenjivale vlast i opozicija.

Bivši Pavel Markov i Danilo Furundžić, Foto R. Šegrt

Na mestu direktora najvažnijeg gradskog preduzeća JP za komunalnu infrastrukturu i usluge "Kikinda", više nije Danilo Furundžić. Zvanično je podneo ostavku, ali je njegova smena nagoveštena mnogo ranije nego što je formalno uradio ono što su viši organi SNS zahtevali. Tako se ovaj Beograđanin, profesor Arhitektonskog fakulteta, vratio kući. U Kikindu je došao pre pet godina, kada je počelo da radi JP " Kikinda".

SMENjENI DIREKTORI

ZA novog v.d. direktora JP "Kikinda" imenovan je Nino Žuvela. Smenjeni su i direktori JP "Autoprevoz" i SC "Jezero", Dušan Markovljev i Slobodan Marinkov. Zamenili su ih Dragan Knežević i Dejan Pudar.

Kikinđani neće žaliti za njim, jer je potpisao otkaze mnogim radnicima nekadašnja četiri javna preduzeća koja su ugašena kako bi bilo formirano JP "Kikinda". Iako se takav potez pravdao racionalizacijom, mnogi ocenjuju da je to bio samo izgovor za sklanjanje kadrova koji su mnogo godina vodili bivša javna preduzeća i kako bi Markov i Furundžić vodili projekat izgradnje fabrike vode. Taj posao, i pored svih obećanja, nisu završili, kao što nisu završili ni novu pijacu u centru grada, a radovi traju već treću godinu.

Gradonačelnik Nikola Lukača, Foto R. Šegrt

- Osnivanje JP "Kikinda" od početka je loša ideja i to je neuspeo eksperiment - ocenjuje odbornik opozicije Ladislav Tomić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024