ZNANJEM GRADE BOLJE SUTRA: U Somboru prijem za najbolje učenike

J. Bekić

18. 09. 2020. u 14:14

GRADONAČELNIK Sombora Antonio Ratković organizovao je prijem u Skupštini grada za đake generacije osnovnih i srednjih škola u prošloj školskoj godini na području ove opštine.

ЗНАЊЕМ ГРАДЕ БОЉЕ СУТРА: У Сомбору пријем за најбоље ученике

Foto: J. Bekić

Uz plaketu sa grbom grada, 17 osmaka i osam maturanata, nagrađeni su i  sa  po 20.000, odnosno 25.000 dinara. 

Od Kola srpskih sestara dobili su knjigu našeg nobelovca Ive Andrića za uspomenu na ovaj dan. Ratković je đacima čestitao uspeh koji su ostvarili tokom školovanja i istakao da će grad nastaviti da ulaže u školstvo i obrazovanje.

- Školstvo i obrazovanje postavljamo vrlo visoko na lestvici naših prioriteta. Sombor je još malo pa tri veka svetionik obrazovanja našeg naroda na ovim prostorima od osnivanja Norme Avrama Mrazovića, pa sve do danas. Takvo nasleđe nas obavezuje da, uprkos izazovima koji svakodnevno iskušavaju našu istrajnost i strpljenje, ostajemo dosledni ulaganju u poboljšanje uslova u kojima učenici rade i svakodnevno, uz svoje nastavnike stiču nova znanja, koja će već koliko sutra biti u prilici da primene kako bi učinli život boljim i kvalitetnijim i na taj način se odužili svojoj porodici, ali i svom gradu- poručio je Ratković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri