U BUDŽETU PLANIRANO 30 MILIONA: Leskovac raspisao konkurs za podsticaje u poljoprivredi

I. M.

14. 09. 2020. u 15:49

SVA registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije Leskovca mogu da se obrate nadležnima u Gradskoj upravi radi dodele podsticaja namenjenih nabavci mašina i opreme, širenju zasada, unapređenje proizvodnje i promotivne aktivnosti u poljoprivredi.

У БУЏЕТУ ПЛАНИРАНО 30 МИЛИОНА: Лесковац расписао конкурс за подстицаје у пољопривреди

Foto: I. Mitić

Budžetski fond za razvoj poljoprivrede raspolaže sa ukupno 30 miliona dinara, a za svaku od mera njegovi korisnici mogu da dobiju najviše od 30 do 50 odsto „prihvatljivih troškova“ odnosno maksimalno 80 do 100 hiljada dinara po meri podsticaja.

Za svaku od mera gazdinstvo može da podnese samo jedan zahtev. 

Rokovi počinju da teku od danas, 14. septembra, pa sve do utroška planiranih sredstava, po redosledu podnošenja prijave, a najkasnije do 25. septembra. 

Najviše novca planirano je za nabavku plastenika, 12,2 miliona dinara, i nabavku mašina i opreme za navodnjavanje useva – 4,5 miliona dinara. 

Reč je o višegodišnjoj aktivnosti kojom se, nepovratnim sredstvima iz gradskog budžeta, pomaže poljoprivrednicima da prošire i unaprede svoju proizvodnju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu