SINDIKAT SRPSKE POLICIJE U ZAPADNOJ SRBIJI: Brane prava-znaju obaveze!

V. M.

03. 09. 2020. u 23:59

AKTIVISTI Sindikata srpske policije moraju da razumeju potrebe zaposlenih, da od njih traže profesionalno ponašanje,a SSP će, svim legalnim sredstvima i načinima, da braniti njihove interese.

СИНДИКАТ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЗАПАДНОЈ СРБИЈИ: Бране права-знају обавезе!

Foto: V. Mitrić

Pokušaće, pored ostalog, da kroz izmene važećih zakonaomoguće zaposlenima još bolje materijalno finansijske uslove kao i za njihovu sveobuhvatnu bezbednost i bezbednost svih građana Srbije, rekao je za „Novosti“, posle sastanka koje je imao sa aktivistima sa područja Mačvanskog okruga, od Ljubovije i Krupnja Malog Zvornika do Šapca, u Ljuboviji i Loznici, rekao Lazar Ranitović, predsednik SSP, sa kojim je bio i Bojan Gogić, član Glavnog odbora SSP, koji ima sve veću ulogu u srpskoj policiji, a naročito u ovom delu Srbije.

-Dogovoreno je da damo naglasak borbi pojedinih lokalnih starešina, koji čine pritisak na zaposlene da postanu članovi nekog sindikata, što je, ne samo nedopustivo, već i štetno i za sindikat i za policiju – istakao je Ranitović. - Zalažemo se za striktno sprovođenje kaznene odredbe za napad i ometanje policijskih službenika. Srpski policajac je dokazao i dokazuje da je uvek tu za svoju Srbiju i zato očekujemo da država to i ceni, da napadi, omalovažavanja, vređanja policajaca budu odgovarajuće sankcionisani.

Ovaj sidnikat, u ovom kraju, po njegovim rečima, „beleži stalni rast članstva, posebno na području Policijske stanice u Loznici”.

Željko Blagojević, čelnik SSM za Loznicu i potpredsednik Regionalnog centra, informisao je Ranitovića da je u PS Loznica ostvarena valjana saradnja izuzetnu sa načelnikom PS, Srđanom Brkićem, i da sa njim, kada je to potrebno, otklanjaju sve nedoumice na najbolji način, pre svega za policijsku službu“.

-Kada god za to postoji potreba sa načelnikom u PS Loznica razmenjujemo informacija, o tome šta su problemi kako u okviru same organizacione jedinice tako i na terenu -referisao je Blagojević. -To važi i za razne predloge, konstruktivnih rešenja za orklanjanje, evetualnih problema ili nedoumica, u cilju povećanja profesionalizma zaposlenih i bolje organizacije i efikansosti rada., Takođe poseban akcenat dajemo na pravnu pomoć u postupcima u kojima se pojavljuju članovi našeg sindikata gde u svakom pojedinačnom slučaju lično sagledamo sve aspekte .

Radenko Cvejić, jedan od najbližih saradnika Željka Blagojevića u SSP u Loznici, rekao je da je „ova organizacija na čelu sa Lazarom Ranitovićem, uveliko, pokazala i dokazala da je nasušna potreba, ne samo zbog poštovanja prava zaposlenih, već i boljeg i efikasnijeg rada srpske policicije, čijem ugledu u narodu daje veliki doprinos“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost