SMEDEREVCI POTPISUJU DEKLARACIJU ZA ČIST VAZDUH: Udruženja pozvala građane da se jasno izjasne o rešavanju problema zagađenja vazduha

J. I.

02. 09. 2020. u 11:23

INICIJATIVA Crveni bedževi, koju sprovodi Udruženje Pro.Tok.21, pozvala je građane Smedereva da potpišu Deklaraciju za čist vazduh i na taj način se jasno izjasne o potrebi rešavanja problema zagađenja vazduha u svom gradu.

СМЕДЕРЕВЦИ ПОТПИСУЈУ ДЕКЛАРАЦИЈУ ЗА ЧИСТ ВАЗДУХ: Удружења позвала грађане да се јасно изјасне о решавању проблема загађења ваздуха

Foto: J. I.

Cilj projekta je da se uključi što veći procenat lokalne zajednice u zajedničko donošenje promene. Mladi volonteri, ekološke sekcije škola, glumci, muzičari, lekari – udruženo učestvuju u prikupljanju potpisanih deklaracija na štandovima širom grada.

Foto: J. I.

- Deklaracijom za čist vazduh građanin se izjašnjava da podržava procese ka rešenju problema aerozagađenja. Takođe, zahteva se i postvaljanje semafora zagađenja na centralnom gradskom trgu, koji će nas dolazeće grejne sezone makar obaveštavati kada da ne izlazimo napolje, navodi Dragan Nedeljković iz ovog Udruženja.

Smederevci imaju priliku da Deklaraciju potpišu tokom kampanje pod nazivom „Mesec za čist vazduh“ koja traje do 15. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024