VUČEVIĆ U OBNOVLJENOJ ŠKOLI U FUTOGU: 98 odsto novosadske dece nastavu prate u školskim klupama

Z. Grumić

01. 09. 2020. u 16:17

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i Jelena Marinković Radomirović, nedavno izabrana predsednica Skupštine grada Novog Sada, posetili su danas Osnovnu školu „Miroslav Antić“ u Futogu, povodom početka nove školske godine, u novonastalim uslovima pandemije virusa korona.

ВУЧЕВИЋ У ОБНОВЉЕНОЈ ШКОЛИ У ФУТОГУ: 98 одсто новосадске деце наставу прате у школским клупама

Foto: Pres služba grada NS

Gradski čelnici su uručili komplete besplatnih udžbenika koje Grad obezbeđuje za sve prvake i mališanima, raspoređenim u klupama po jedno i sa zaštitnim maskama na licima, u skladu sa pravilima predviđenim merama borbe protiv Kovida 19, poželeli srećan i uspešan rad u novoj školskoj godini. 

VRTIĆI

DANAS je i u novosadsku Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ primljeno oko 7.000 mališana. - Taj broj dece je adekvatan uslovima koje su epidemiolozi naložili toj ustanovi – napomenuo je Vučević.

 

Vučević je rekao da su sve škole u gradu počele da rade po planu i napomenuo da se čak 98 odsto roditelja opredelilo za to da njihova deca nastavu prate u školama, zajedno sa svojim drugarima.

- Nošenje maski je postalo naša svakodnevica. Grad je i ove godine obezbedio svim đacima prvacima komplet udžbenike, za one kategorije učenika kojima to ne obezeđuje Ministarstvo. Kupljeno je čak 3.800 kompleta, sa još dve publikacije. Za to je izdvojeno 28 miliona dinara. Zahvaljujući donatorima obezbedili smo i po dve platnene maske i dezinfekciono sredstvo za sve đake od prvog do četvrtog razreda svih škola u Novom Sadu a vrednost donirane robe je oko 2,5 miliona dinara. 

Gradonačelnik i njegovi saradnici prethodno su razgledali školsku zgradu „u novom ruhu“ i novoizgrađene terene, u čiju je obnovu i izgradnju iz gradskog budžeta protekle četiri godine uloženo gotovo 80 miliona dinara.

Vučević je najavio nastavak radova u toj futoškoj školi, u okviru kojih će biti obnovljeni sanitarni čvorovi, unutrašnje instalacije i atletska staza. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)