DRAMA U POŽAREVCU: Dečak (6) sprečio samoubistvo - video komšiju kako visi sa grane i poneo se kao pravi heroj

D.N.

27. 08. 2020. u 15:51

DA i mala deca mogu biti pravi heroji, govori dramatičan slučaj koji se u sredu desio u Ulici Draže Markovića u Požarevcu.

ДРАМА У ПОЖАРЕВЦУ: Дечак (6) спречио самоубиство - видео комшију како виси са гране и понео се као прави херој

Foto:: D. N.

 Naime, u centru grada, nadomak poznatog hotela "Dunav", u popodnevnim satima odigrala se prava drama, čiji je tragični ishod sprečio šestogodišnji dečak L. J.

Drama je počela tako što je M. N. (36), u trenucima nervnog rastrojstva i pod uticajem alkohola, rešio da izvrši samoubistvo. Kako "Novosti" saznaju od izvora iz policije, on je uzeo gajtan i od njega napravio omču, koju je zatim vezao za jednu od grana na drvetu u svom dvorištu. Potom je omču stavio sebi oko vrata, popeo se na stolicu, a potom je odgurnuo i ostao da visi.

- Na sreću, ovo je video njegov mali, šestogodišnji komšija, koji je odmah odjurio u kuću i pozvao svog oca P. J. Ovaj je istog trenutka reagovao i otrčao kod komšije i, videvši ga kako visi, poturio je ramena ispod njega i tako sprečio da mu se omča više useca u vrat. Tada je dozvao svog oca S. J., pa su ga zajedno skinuli sa grane - kaže naš izvor.

 

Ulica Draže Markovića - Foto: D. N.

Nakon što su komšiju položili na zemlju, utvrdili su da ne diše, pa mu je P. J. dao veštačko disanje. Svom šestogodišnjaku rekao je da nazove Hitnu pomoć, što je mali hitro i učinio. Dežurni na telefonu uspeo je od dečaka da sazna šta se desilo i na kojoj su adresi, pa je ekipa ubrzo stigla na lice mesta i M. N. prevezla u bolnicu. On je primljen bez svesti, u komatoznom stanju. Smešten je na urgentno odeljenje, a kasnije je prebačen na psihijatriju i nije životno ugrožen.

Reporter "Novosti" stupio je u kontakt sa hrabrim i prisebnim komšijom P. J. koji je, zajedno sa šestogodišnjim sinom i ocem sprečio tragediju, ali on nije želeo da bilo šta izjavljuje za medije.

- Reč je o osetljivoj temi i ne bih želeo da svojom pričom još više otežam komšiji i njegovoj porodici. Važno je da se na kraju sve dobro završilo i da je spasen jedan život - rekao je skromno ovaj plemeniti čovek, ponosni otac malog, šestogodišnjeg heroja.

Ulica Draže Markovića - Foto: D. N.

SEDATIVI

PRILIKOM prijema u bolnicu, M. N. je odmah snimljen skenerom. Tada je utvrđeno da ima blago istegnuće vratne hrskavice. Njemu su urađene i analize krvi, u kojoj su nađeni alkohol i psihoaktivne supstance, odnosno tragovi sedativa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda