BEZ NOVIH SLUČAJEVA KORONE U JABLANIČKOM OKRUGU: U leskovačkoj bolnici sve manje hospitalizovanih pacijenata

I.Mitić

27. 08. 2020. u 14:07

ZAVOD za javno zdravlje (ZZJZ) u Leskovcu je saopštio da je u poslednja 24 časa, iz laboratorije „Vatreno oko“ i Instituta za javno zdravlje u Nišu, dobio negativne rezultate analiza na infekciju virusom korona za 71 osobu sa područja Jablaničkog okruga od kojih je 56 uzoraka građana sa područja Leskovca.

БЕЗ НОВИХ СЛУЧАЈЕВА КОРОНЕ У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: У лесковачкој болници све мање хоспитализованих пацијената

Foto:

Pozitivnih rezulata nije bilo, dok se iz laboratorije „Vatreno oko Niš“ čekaju 44 rezultata za osobe koje su prethodnih dana uzorkovane u ZZJZ i u Opštoj bolnici.

Ovo je drugi dan bez potvrđene infekcije opakim virusom na području Jablaničkog okruga, dok je u utorak, od 60 pristiglih uzoraka, samo jedan bio pozitivan.

Konstatno se smanjuje i broj hospitalizovanih pacijenata u leskovačkoj kovid bolnici. Prema najnovijem izveštaju u Službi za infektivne bolesti ovdašnje Opšte bolnice smešteno je devet osoba. Juče ih je bilo 11, a u utorak za četiri više. U poslednja 24 časa kovid bolnica je imala dva otpusta i jedan prijem novoobolele osobe. Na terapiji kiseonikom je pet pacijenata.

- Služba za psihijatriju, koja je bila deo kovid bolnice, od danas se vraća u svoje prostorije, a od sutra se normalizuje rad i Službe ORL. Počinjemo i sa hladnim operativnim programom što se, pored ostalog, odnosi na liste čekanja na ortopediji i rad angio-sale – zaključuje dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

APEL

Bez obzira na pozitivne trendove u suzbijanju širenja zaraze nadležni apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera. To se prvenstveno odnosi na nošenje zaštitnih maski, držanje fizičke distance i što češće pranje i dezinfikovanje ruku.

Na ulicama Leskovca je sve manje ljudi koji koriste zaštitnu masku, a to je sve češća pojava čak i u zatvorenim prostorima, kao u javnom prevozu, gde je ovaj vid zaštite obavezan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SPREMNE CISTERENE SA PIJAĆOM VODOM: Počinje popravka čeličnog rezervoara u Vrdniku