POVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KRALJEVU: Posle dva i po meseca bez novih slučajeva infekcije

G.Ćirović

27. 08. 2020. u 13:50

POSLE dva i po meseca, odnosno prvi put posle 17. juna, u Kraljevu nije registovan nijedan novi slučaj infekcije kovidom-19. Svih 80 testiranih uzorka sa teritorije Kraljeva bili su negativni na korona virus.

ПОВОЉНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У КРАЉЕВУ: После два и по месеца без нових случајева инфекције

Foto: G.Šljivić

Ovo je u četvrtak izjavio epidemiolog dr Radovan Čekanac, član Gradskog štaba za vanredne situacije. On je dodao da je veoma bitno što je i prethodnih dana u gradu na Ibru broj novozareženih bio jednocifren.

- To su sporadični slučajevi, nadam se da će tako biti i u narednom periodu što nam je i bio cilj pred polazak u školu. Epidemiološka situacija je konačno povoljna. Broj onih koji se javljaju na pregled u ambulanti je sve manji, kao i broj na hospitalizaciji – rekao je dr Čekanac.

Prema njegovim rečima, i situacija u okolnim mestima Raški i Vrnjačkoj Banji je takođe stabilna, ali da je i dalje neophodno da se građani striktno pridržavaju svih epidemioloških mera.

- Mere su dale rezutat ali, kako su prethodnih dana stizale povoljne vesti o smanjenju broja zaraženih, stekao sam utisak da je opet došlo do određenog opuštanja. Opasnost nije prošla i ne smemo da dozvolimo da nam se ponovi situacija od sredine juna – upozorava dr Čekanac. - Molim građane da budu strpljivi i disciplinovani, da dođemo do toga da epidemiloška situacija bude pod potpunom kontrolom, pa i da ako se desi neki sporadični slučaj možemo efikasno da delujemo.

Na teritoriji grada na Ibru od početka epidemije zvanično je potvrđeno 1.376 slučajeva infekcije, od kojih 1.324 tokom minula dva meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024