"STOP" ZA ELEKTRIČNE TROTINETE: Kraljevčani zabranili upotrebu nove vrste prevoza u pešačkim zonama

G. ĆIROVIĆ

25. 08. 2020. u 16:43

DOK na nivou Srbije još traje priprema zakona kojim bi se preciznije - u skladu sa aktuelnom situacijom na terenu - uredila upotreba električnih trotineta, lokalna samouprava u Kraljevu je među prvima preduzela konkretne mere i bar donekle regulisala ovu oblast.

СТОП ЗА ЕЛЕКТРИЧНЕ ТРОТИНЕТЕ: Краљевчани забранили употребу нове врсте превоза у пешачким зонама

Foto Z. Jovanović / G. Šljivić

Zbog sve češće upotrebe sve popularnijih električnih trotineta tamo gde to nije dozvoljeno, odnosno u pešačkim zonama, na trgovima i u delovima naselja predviđenim isključivo za kretanje pešaka, Saobraćajna inspekcija i Odeljenje komunalne milicije u Kraljevu će pojačati kontrolu korisnika ovog novog vida transporta.

Inspektori su saopštenjem za javnost prvenstveno upozorili roditelje maloletne dece, rođake i druga punoletna lica koja, u ime maloletnika, uz lične isprave iznajmljuju električne trotinete da to čine na ličnu odgovornost. Naime, nisu ispoštovane bilo kakve mere bezbednosti i zaštite kako onih koji njima upravljaju, tako ni slučajnih prolaznika i pešaka.

U saopštenju se još precizira da se električni trotineti kreću velikom brzinom, zbog čega predstavljaju bezbednosni rizik, odnosno mogu dovesti do najrazličitijih povreda.

- Obaveštavamo sugrađane da će Saobraćajna inspekcija i Komunalna milicija, u skladu sa svojim ovlašćenjima, podnositi prekršajne prijave, pri čemu je za fizička lica zaprećena kazna od 5.000 do 75.000 dinara - zaključuje se u saopštenju iz grada na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili