REIZBORI U NIZU: U većini gradova i opština, na čelnim funkcijama ostali provereni kadrovi naprednjaka

E. D. N.

20. 08. 2020. u 06:31 >> 02:05

NASTAVLjENA je serija konstituisanja lokalnih skupština širom Srbije, a mnogi gradovi i opštine su, istovremeno, izabrali i izvršne organe vlasti.

РЕИЗБОРИ У НИЗУ: У већини градова и општина, на челним функцијама остали проверени кадрови напредњака

Novosti

Izuzetak je bio Kruševac, u kojem su odbornicima ranije verifikovani mandati i izabrano novo rukovodstvo, pa su već tokom druge sednice odlučili da Jasmina Palurović (SNS) ostane gradonačelnik. Zamenik će joj biti stranački kolega Aleksandar Jovanović, a izabrani su i članovi Gradskog veća - Momir Dragićević, Bratislav Ilčić, Mirko Jovanović, Ljiljana Knežević, Zoran Lugić, Radmila Maksimović, Živojin Miloradović, Miloš Nenezić, Dragan Radosavljević. Istovremeno, formirane su i četiri odborničke grupe: "Aleksandar Vučić - za našu decu" sa 47, "Aleksandar Vučić - za decu Kruševca" sa šest i SPS-JS sa sedam predstavnika. Izborna lista nazvana "Kraljevina Srbija - za Lazarev Kruševac", koju čine POKS i Monarhistički front, sa pet i "Metla" sa četiri odbornika delovaće u opoziciji i neće imati odborničke grupe.

Novosti

Svemu je prethodilo potpisivanje koalicionog sporazuma predsednika gradskih odbora SNS, SPS-JS, SNP i POKS, koji praktično znači da skupštinsku većinu čini čak 66 od 70 ukupno odbornika...

Slično je bilo i u Gornjem Milanovcu, gde su konstitutivna sednica Skupštine i prvo zasedanje održani jedno za drugim. I, predsednik Opštine ostaje Dejan Kovačević, njegov zamenik je Jadranka Dostanić, a naprednjaci su u fotelji ostavili i predsednika Skupštine Lazara Nikolića (SPS). Sednicu je prethodno napustilo svih 15 odbornika opozicionog pokreta nazvano "Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac", koji predvodi nekadašnji prvi čovek lokalne samouprave i bivši socijalista Milisav Mirković. Ipak, izabrani su novi članovi Opštinskog veća - Jovica Carević, Zoran Radovanović, Dušan Dražović, Nebojša Lazović, Aleksandar Sokolović, Nenad Tomić i Vladimir Milovanović...

Gotovo ništa se nije promenilo ni u Jagodini. Predsednik Skupštine grada će ponovo biti narodni poslanik Dragan Marković Palma, koji je u dva mandata bio i gradonačelnik. Zamenjivaće ga dosadašnji zamenik gradonačelnika Snežana Vukašinović, a na istom mestu ostaje i sekretar lokalnog parlamenta Vedrana Ljubanić. Novi-stari gradonačelnik Jagodine je Ratko Stevanović, a njegov zamenik Ivan Stamenković. Novi saziv Skupštine grada u Jagodini čini 21 odbornik, većinu sa 17 mandata ima lista nazvana "Dragan Marković Palma-JS - Ivica dačić-SPS - Aleksandar Vučić-SNS", dva je osvojio "Bunt - Prava Jagodine", a po jedan POKS i Mita Arsić...

Novosti

Tokom ranije održane konstitutivne sednice, posle verifikacije odborničkih mandata, za predsednika Skupštine u Požegi je izabran Dejan Mrkić, a zamenik će mu biti Olga Krsmanović, takođe sa liste SNS. Dva dana kasnije, odlučeno je da na mestu predsednika Opštine i nadalje bude naprednjak Đorđe Nikitović koji je polovinom prošle godine na tu funkciju izabran sa 25 godina, kao najmlađi opštinski čelnik u čitavoj Srbiji. I ubuduće će ga zamenjivati stranački kolega Ivan Novaković. Požežani su izabrali i sedam članova Opštinskog veća...

Bez reizbora nije moglo ni u Vranjskoj Banji, gde će naprednjak Dragan Sentić ponovo biti predsednik Gradske opštine, dok je na mesto njegovog zamenika izabran Marko Nikolić. Odbornici su usvojili i novi sastav Opštinskog veća, pa će svojevrsnu lokalnu vladu činiti Stole Cvetković, Slobodan Nikolić, Slobodan Nikolić, Raša Raćipović i Žarko Stanković. Na mestu predsednice Skupštine opštine ostaje Svetlana Cvetković, čime je SNS ostao dosledan modelu za kadrovska rešenja iz Vranja, bez koalicionih partnera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAJAM CVEĆA I MEDA: Susret izlagača i posetilaca na trgu u Leskovcu