I ALEKSINAC ODAHNUO: Bili su žarište korone, sada je situacija malo bolja - ipak, još uvek nema opuštanja

Novosti online

08. 08. 2020. u 21:53

DIREKTOR Opšte bolnice u Aleksincu Goran Vidić kaže da je primetan blagi pad broja novoobolelih i onih koji prvi put odlaze u kovid ambulantu.

И АЛЕКСИНАЦ ОДАХНУО: Били су жариште короне, сада је ситуација мало боља - ипак, још увек нема опуштања

Foto: EPA

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se situacija u ovoj opštini na jugu smiruje, ali da je i dalje nepovoljna, te da zato građani ne treba da se opuštaju.

Tokom prošle nedelje u Aleksincu je od 179 testiranih bilo 30 zaraženih koronom, a od 110 testiranih početkom nedelje 19 je bilo pozitivno.

Prema novim podacima direktora Opšte bolnice u četvrtak 6. avgusta od 30 uzoraka bilo je šest pozitivnih, dok je juče od 39 građana zvanično pet novoobolelih.

Broj novoobolelih beleži blagi pad i dalje. Broj prvih pregleda u kovid ambulanti juče je 22 pacijenta, navodi Vidić.

Tiodorović podseća da je u ovoj maloj opštini na jugu uvedena vanredna siruacija preventivno, jer se naglo povećao broj pozitivnih na koronu.

Kaže da u Aleksincu nije alarmantna situacija, da 90 novozaraženih zbog kojih su mere pooštrene nisu oboleli u jednom danu, ali da su mere doprinele da ljudi ozbiljnije shvate situaciju.

Situacija u Aleksincu je u smirivanju, pod kontrolom, ali i dalje nepovoljna, jer ipak za jedno tako malo mesto ima veliki broj obolelih, koji lagano počinje da opada, barem prema njihovim podacima i onome što prati Institut za javno zdravlje, ali sporo.

(Južne vesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade