I ALEKSINAC ODAHNUO: Bili su žarište korone, sada je situacija malo bolja - ipak, još uvek nema opuštanja

Novosti online

subota, 08. 08. 2020. u 21:53

И АЛЕКСИНАЦ ОДАХНУО: Били су жариште короне, сада је ситуација мало боља - ипак, још увек нема опуштања

Foto: EPA

DIREKTOR Opšte bolnice u Aleksincu Goran Vidić kaže da je primetan blagi pad broja novoobolelih i onih koji prvi put odlaze u kovid ambulantu.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se situacija u ovoj opštini na jugu smiruje, ali da je i dalje nepovoljna, te da zato građani ne treba da se opuštaju.

Tokom prošle nedelje u Aleksincu je od 179 testiranih bilo 30 zaraženih koronom, a od 110 testiranih početkom nedelje 19 je bilo pozitivno.

Prema novim podacima direktora Opšte bolnice u četvrtak 6. avgusta od 30 uzoraka bilo je šest pozitivnih, dok je juče od 39 građana zvanično pet novoobolelih.

Broj novoobolelih beleži blagi pad i dalje. Broj prvih pregleda u kovid ambulanti juče je 22 pacijenta, navodi Vidić.

Tiodorović podseća da je u ovoj maloj opštini na jugu uvedena vanredna siruacija preventivno, jer se naglo povećao broj pozitivnih na koronu.

Kaže da u Aleksincu nije alarmantna situacija, da 90 novozaraženih zbog kojih su mere pooštrene nisu oboleli u jednom danu, ali da su mere doprinele da ljudi ozbiljnije shvate situaciju.

Situacija u Aleksincu je u smirivanju, pod kontrolom, ali i dalje nepovoljna, jer ipak za jedno tako malo mesto ima veliki broj obolelih, koji lagano počinje da opada, barem prema njihovim podacima i onome što prati Institut za javno zdravlje, ali sporo.

(Južne vesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

nsrrd

09.08.2020. 10:54

Aleksinac jeste mali grad sa oko 17000 stanovnika. Ali opština nije mala jer ima više od 50000 stanovnika, što je čini opštinom srednje veličine.

epidemija

10.08.2020. 14:33

Uz postovanje zvanja,direktor bolnice ne zna da rec preventivno ne moze da izgovara zajedno sa pojmom vanredne situacije,koja je uvedena upravo zato sto PREVENTIVNE mere nisu postigle svrhu zbog toga sto nisu primenjivane i nisu sprovodjene.