UVEK NA VISINI ZADATKA: Aktivisti Crvenog krsta u Kraljevu nesebično pomažu najugroženijima

G. Ćirović

04. 08. 2020. u 16:28

NESEBIČNO šireći sviju humanu misiju pomažući najugroženijem stanovništvu i u redovnim, a posebno vanrednim situacijama, aktivisti i volonteri lokalne kancelarije Crvenog krsta u Kraljevu nebrojano puta su na delu demonstrirali i dokazali svoju solidarnost.

УВЕК НА ВИСИНИ ЗАДАТКА: Активисти Црвеног крста у Краљеву несебично помажу најугроженијима

Foto: G. Šljivić

Od razornog zemljotresa, preko bujičnih poplava i elementranih nepogoda, pa sve do epidemije korona virusom, aktivisti ovdašnjeg Crvenog krsta uvek su među prvima priskakali u pomoć tamo gde je to bilo najpotrebnije. Tako je 160 volontera, od kojih 80 aktivnih, u prvom naletu kovida-19 priskočilo u pomoć svojim najstarijim sugrađanima kojima je u sklopu epidemioloških mera bilo zabraanjeno kretanje.

DONACIJA

ZA vreme prvog naleta koriona virusa u gradu na Ibru, ovdašnja lokalna kancelarija Crvenog krsta poklonila je Opštoj bolnici „Studenica“ 300 kompleta posteljina za bolničke krevete. Kako saznajemo, ova humanitarna organizacija potrudiće se da u narednom periodu obezbedi još donacija namenjenih na prvom mestu medicinskim i zdravstvenim ustanovama. 

- Uz svakodnevnu pomoć najstarijim Kraljevčanima u kupovini namirnica i lekova, u tom periodu podelili smo više od 2.000 paketa pomoći kojima smo praktično obezbedili 6.000 lica sa naše teritorije, kako zahvaljujući kraljevačkim privrednicima, tako i Nacionalnom društvu Crvenog krsta Srbije, našim saradnicima, partnerima i donatorima – kaže Radmila Dobrić, stručni saradnik za zdravstvena pitanja Crvenog krsta Kraljevo.

Nedugo pošto se prvi nalet epidemije prividno primirio, u junu ove godine kraljevački kraj zadesile su bujične poplave i nova vanredna situacija koja je ponovo zahtevala angažman aktivista Crvenog krsta u pomoći ugroženom stanovništvu.

- Za vreme poplave uspeli smo da obezbedimo ukupno 150 paketa namirnica i sredstava za higijenu – dodaje Radmila Dobrić. - Tu pomoć dobilo je 120 romskih porodica i 30 porodica sa najugroženijeg poplavljenog područja. Osim toga, obezbedili smo i 10 sušilica koje su i dalje na terenu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024