„LINIJAŠI“ POD LUPOM: Pojačana inspekcijska kontrola nelegalnih prevoznika u Kraljevu

G. Ć.

03. 08. 2020. u 15:06

„ЛИНИЈАШИ“ ПОД ЛУПОМ: Појачана инспекцијска контрола нелегалних превозника у Краљеву

Foto: G. Šljivić

ZBOG povećanog broja vozila fizičkih lica kojima se nelegalno obavlja javni prevoz, kao i registrovanih taksi prevoznika koji pružaju usluge takozvanog linijskog prevoza putnika naplaćujući to po ceni autobuske karte, a ne taksimetru, Saobraćajna inspekcija je u Kraljevu najavila pojačani nadzor i kontrolu ovih prevoznika.

Ovo je saopštilo Odeljenje za inspekcijske poslove kraljevačke Gradske uprave, dodajući da trenutno stanje ugrožava normalno funkcionisanje autobuskog i taksi prevoza, kao i da putnici koji koriste zakonom zabranjeni prevoz ugrožavaju svoju bezbednost jer nisu osigurani, automobili su uglavnom dotrajali i tehnički neispravni.

Kako je pored ostalog saopšteno, u toku inspekcijskog nadzora zaustavljenog vozila putnici se zadržavaju zbog izjava, a putovanje moraju nastaviti pešice zbog čega često kasne na svoje odredište ili imaju dodatne troškove.

Zbog toga je Saobraćajna inspekcija apelovala na građane da ne koriste ovaj vid prevoza, a na „linijaše“ da odustanu od ovog načina prevoza putnika.

Povodom ovih informacija na adresu Novosti stigao je odgovor koji prenosimo u nastavku teksta:

Povodom vašeg teksta od 3 08 2000 god objavljen u internet izdanju "Linijaši pod lupom" u Kraljevu, optuženi da smo alkoholčari, molim vas da objavite demanti da nismo alkoholičari, da smo registrovani taksisti, da svi imao lekarska uverenja registrovane firme i vozila ispravna. Povod ove Izjave inspekcijskog organa je što je od 1. januara došao novi prevoznik u grad i treba satanizovati taksiste da bi novi prevoznik uspostavio monopol na prevoz u gradu. Inače napominjem da mi uzmemo stranke na taksi štajalistu koje se udruže i plate iznos taksimetra inače zakonom dozvoljeno, ali inspektori kažu da mi ni to ne možemo. Jednostavno mora da idu autobusom napominjem da ovo pričamo isključivo u ime legalnih taksista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Kv

04.08.2020. 01:19

Vozilo za vreme korone vozi 7 putnika plus vozač auto koji je registrovan za 7 sa vozačem. Drugo oni su uvek obavešteni gde je policija. I treće ko će da ih zabrani kad su ti linijski taksisti u komšiluku pored supa, Da hoće da ih zabrane to mogu za 5 minuta ali oni apeluju da ih narod izbegava a policija će da prima platu za promaju.

Aca

04.08.2020. 10:46

Pa da imate autobuse sa redovnim polascima niko nebi pravio problem za prevoz,a sad sto su ljudi primorani da se voze taksi prevozom to je zbog autobusa,kojeg cekamo i po sat i vise vremena na autobuskim stanicama i retko kad dodju na vreme,narod mora da se vozi necim,a i taksi vozaci moraju da zive od necega.