USPEH MLADE ZRENJANINKE: Teodorina beseda izmamila suze

Bogoljub Grujić

02. 08. 2020. u 15:50

TEODORA Šiklošić ostvarila je snove i upisala Filozofski fakultet u Novom Sadu, i to željeni smer - engleski i nemački jezik.

УСПЕХ МЛАДЕ ЗРЕЊАНИНКЕ: Теодорина беседа измамила сузе

Foto privatna arhiva

To i nije iznenađenje za đaka Generacije zrenjaninske Gimnazije, dobitnicu diplome "Vuk Karadžić", brojnih stipendija i priznanja, jedne od petoro najuspešnijih učenika u Srbiji.

Zrenjanin je ponosan na Teodoru Šiklošić, koja je znala samo za petice u dnevniku društveno-jezičkog smera i od nastavničkog veća je proglašena za učenika generacije gimnazije. Ne samo da je blistala u znanju tokom četvorogodišnjeg školovanja, već je osvojila brojne nagrade i postala stipendista fondacija "Divac" i "Evro za znanje".
JOŠ se prepričava njena nadahnuta beseda na dodeli priznanja najboljem učeniku, koja je izmamila suze roditelja, profesora i učenika.
Osim prvog mesta na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti, Teodora je osvojila drugo na republičkom takmičenju "Holokaust - Kultura sećanja", treće na republičkom takmičenju školskog časopisa "Put", zatim nagrade na međunarodnim takmičenjima iz filozofije "Ahimsa" i sociologije.

PONOS Teodora Šiklošić, Foto privatna arhiva

- Oduvek mi je bilo važno da podstaknem i druge, pa sam sa drugaricama iz razreda počela da držim javne časove - kaže, za "Novosti" , Teodora.

Predavanja na teme o trgovini ljudima, feminizmu, marksizmu, hipi pokretu, zatim razne iz oblasti kulture i umetnosti iskristalisala su široki spektar aktivnosti 18-godišnje Zrenjaninke.
Ona najviše želi da svojim govorima, kako kaže, ukaže da se više pažnje obrati na sve pozitivno što neko pokušava da uradi.
Teodora Šiklošić bavi se i horskim pevanjem. Osim engleskog, govori nemački i francuski jezik, koje će usavršavati tokom studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
Iskreno priznaje da bi volela da jednog dana bude prevodilac i bavi se diplomatijom, ne zapostavljajući ni poeziju, koju piše i objavljuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije