KORNA U JABLANIČKOM OKRUGU: P,reminule dve osobe, infekcija potvrđena kod 13 pacijenata

I.M.

30. 07. 2020. u 17:45

U LESKOVAČKOJ Kovid bolnici, u kojoj se trenutno leči 131 osoba, preminula su dva pacijenta.

КОРНА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: П,реминуле две особе, инфекција потврђена код 13 пацијената

I. Mitić

Jedna osoba, stara 71 godinu, bila je korisnik usluga Ustanove za odrasle i starije u ovom gradu, a druga je iz opšte populacije, sa područja opštine Medveđa, koja je preminula u 68 godini života.

U poslednja 24 časa ova bolnica je imala po sedam prijema i otpusta, dok su dva pacijenta, sa težom kliničkom slikom, upućena u niški Klinički centar.

Na kiseoničkoj terapiji je skoro polovina hospitalizovanih ljudi.
Na području Jablaničkog okruga leskovački Zavod za javno zdravlje je, u poslednjem izveštaju, potvrdio infekciju kod 13 od 58 testiranih osoba, dok se čekaju rezultati analiza još 240 uzoraka. Među novoobolelima je 10 Leskovčana, dve osobe su iz Vlasotinca,  jedna iz Medveđe.                                                

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)