NOTE NA NOVOJ ADRESI: Sadašnja zgrada MŠ "Božidar Trudić" je predmet restitucije

J. ILIĆ

29. 07. 2020. u 10:05

ZGRADA u kojoj trenutno radi Muzička škole "Božidar Trudić" u Smederevskoj Palanci biće vraćena starim vlasnicima, a novi objekta ove obrazovne ustanove će biti sazidan na mestu letnje bašte bioskopa u gradiću na Jasenici.

НОТЕ НА НОВОЈ АДРЕСИ: Садашња зграда МШ Божидар Трудић је предмет реституције

Foto arhiva

Podsetimo, pre nekoliko meseci je iz Agencije za restituciju stigla potvrda o tome da će parcela na kojoj je muzička škola biti vraćena prethodnim vlasnicima, pa su nadležni u lokalnoj samoupravi prionuli na traženje nove lokacije za ovaj važan segment ne samo obrazovanja, već i kulturnog života u Smederevskoj Palanci.

IME

OSNOVNA muzička škola "Božidar Trudić" nosi ime jednog od najvećih umetnika i muzičkih stvaralaca iz Smederevske Palanke. Zvanično je počela da radi 1985, a sadašnje ime nosi od 1991. godine.

- Odlučeno je da se nova muzička škola gradi u Glavaševom parku, kao dogradnja postojećeg objekta Pozorišta. Istovremeno je planirana i rekonstrukcija biskopske sale, koja će u svakom trenutku moći da se pretvori u koncertnu dvoranu sa više od 350 sedišta, s najsavremenijom opremom - objašnjava predsednik Opštine Nikola Vučen.

 Sadašnja zgrada MŠ, Foto D. Cvetković

Planirano je, takođe, da muzička škola - osim koncertne sale - koristi i ostale zajedničke prostorije Pozorišta. Štaviše, idejnim rešenjem koje će uskoro biti i javno predstavljeno predviđeno je da se prema ulici postavi mala sala s 50 mesta i sa letnjom pozornicom na krovu.

- Imaćemo jednu od najsavremenijih muzičkih škola u Srbiji, što će omogućiti otvaranje novih odseka za našu talentovanu decu - najavljuje prvi čovek Smederevske Palanke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni