NE NOSE ZAŠTITNE MASKE, NE DRŽE DISTANCU: Sanitarna inspekcija u Novom sadu podnela 15 prekršajnih prijava

J.S.

28. 07. 2020. u 12:46

НЕ НОСЕ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ, НЕ ДРЖЕ ДИСТАНЦУ: Санитарна инспекција у Новом саду поднела 15 прекршајних пријава

Foto N. Skenderija

SANITARNA inspekcija u Novom Sadu podnela je 15 prekršajnih prijava protiv odgovornih lica tokom pojačane kontrole sprovođenja protivepidemijskih mera u gradu proteklih dana.

Najveći broj prijava odnosi se na nenošenje maske u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance.

Tim povodom, Pokrajinska vlada saopštila je da je vanrednim nadzorom poštovanje propisanih mera kontrolisano u 40 objekata, među kojima je najviše bilo onih u oblasti ugostiteljstva, tržnih centara i prodavnica.
- U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje zarazne bolesti kovid 19 i drugim zakonskim odredbama, za nepoštovanje protivepidemijskih mera prekršajno će odgovarati i pravni subjekti i pojedinci - poručeno je iz Pokrajinske vlade.
Dodaje se da je prilikom kontrole, sanitarna inspekcija obaveštavala odgovorna lica i građane o merama koje su na snazi, ukazivala na značaj protivepidemijskih mera, kao i na ličnu odgovornost svakog pojedinca u njihovom sprovođenju.
Kontrolisanje poštovanja protivepidemijskih mera biće nastavljeno i u narednim danima u svim gradovima Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Neverovatno

28.07.2020. 13:25

Zivim u Engleskoj.Na snazi je od 24/07.zakon o nosenju maski i drzanju odstojana.Jutros odem u samoposlugu.Ulaze dva mladica bez maske.Gospodja je samo pokazala rukom da stave maske I rekla da u slucaju nemaju,moraju napolje.I to je.Nema tu mnogo,mnogo da se diskutuje.Jel razumete?Ako ne,dodjite na zapad i probajte da se bahatite tako.