JOŠ JEDAN GRAD PROGLASIO VANDREDNU SITUACIJU

J. S.

24. 07. 2020. u 08:55

NA predlog Štaba za vanredne situacije opštine Trgovište, predsednik opštine Trgovište proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Trgovište, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti KOVID-19.

ЈОШ ЈЕДАН ГРАД ПРОГЛАСИО ВАНДРЕДНУ СИТУАЦИЈУ

Foto: Depositphotos

Zabranjeno je okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

Vanredna situacija podrazumeva da se u svim zatvorenim prostorima obavezno nose zaštitne maske i poštuje fizička distanca.

Zabranjena je organizacija svečanosti kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i svih maloprodajnim objektima na period od 07.00 časa do 20.00 časova, dok ugostiteljski objekata koji imaju baštu u otvorenom delu objekta mogu raditi do 22.00 časova. Predsednik opštine trgovište Nenad Krstić kaže da je u poslednjih desetak dana u opštini potvrđeno petnaestak novih slučajeva, ali da brine broj ljudi koji imaju simptome ali se ne javljaju lekaru. On apeluje na građane da se pridržavaju mera kao i da se obaveznojave u Kovid ambulantu ukoliko imaju simptome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)