„TRIJAŽA“ PUNA KAO ŠIBICA: Pregledano skoro 100 pacijenata, koji su se žalili na probleme respiratornog trakta

V.Mitrić

20. 07. 2020. u 13:27

U TRIJAŽNOM centru Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, juče je, u prvoj smeni, pregledano skoro 100 pacijenata, koji su se žalili na probleme respiratornog trakta, mučnine, bol u grudima ili temperaturu, rekla nam je dr Branka Krasavac, direktorka te ustanove, ističuči da, svakodnevno, na zbrinjavanju pacijenata, na tom poslu, radi 10 lekara i 10 medicinskih sestara.

„ТРИЈАЖА“ ПУНА КАО ШИБИЦА: Прегледано скоро 100 пацијената, који су се жалили на проблеме респираторног  тракта

Foto: V. Mitrić

Oni za koje se, posle pregleda i dijagnostike, ustanovi da postoji sumnja na korona virus, upućuje se na Infektivno odeljenje, pošto Opšta bolnica u ovom gradu nema kovid odeljenje.

Pacijenti, koji su u težem stanju, upućuju se u šabačku ili bolnice u Požarevcu i Smederevu. Neki ostaju na zbrinjavanju na Infektivnom odeljenju.

U poslednja dva dana, u Loznici je zabeleženo 24 inficiranih korona virusom, što je manje, nego prošle sedmice, kada se broj kretao od 62-30 obolelih dnevno.

U gradu je proglašena vandredna situacija i naredbe gradske vlasti se, uglavnom, poštuju. Broj obolelih Lozničana od korona virusa narastao je na  409, u Krupnju ih je 10, gde je epidemiološka situacija stabilna, u Ljuboviji ih je 20,  a u Malom Zvorniku 22.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)