PETI ODBORNIČKI MANDAT: Časlav ponovo predstavlja najstarije u Skupštini Jagodine

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 07. 2020. u 19:21

IAKO je u penziji 18 godina, predsednik Udruženja penzionera grada Jagodine i potpredsednik Gradskog odbora penzionera Jedinstvene Srbije Časlav Đorđević (69), iz Duboke, prihvatio je peti put odborničko mesto u novom sazivu jagodinske skupštine.

ПЕТИ ОДБОРНИЧКИ МАНДАТ: Часлав поново представља најстарије у Скупштини Јагодине

Foto Z. Gligorijević

Kaže, jedino kao odbornik i predstavnik najstarijih u lokalnoj vlasti može da se bori za njihove interese i bude spona između vlasti i penzionera, a sve u cilju ostvarivanja dobrobiti.

Ovaj poljoprivrednik se izborio ne samo za to da penzioneri ne budu građani trećeg reda, već i da su poštovani, zastupljeni u javnim dešavanjima i da uvek budu deo delegacije Grada kada se posećuju druge države.

- Iz gradskog budžeta svake godine dobijamo od 500.000 do milion dinara - kaže Đorđević. - Adaptirali smo sve mesne odbore i zajednice, i tamo doktor i patronažna sestra dolaze dva puta nedeljno. Većina sela dobila je svoje klubove penzionera. Naši predlozi uvek su rado prihvaćeni u odborima i komisijama.

Vremešni jagodinski odbornik kaže da je naučio da radi s narodom, voli da pomaže svojim "ispisnicima", a kada se vrati kući čekaju ga njegova četiri hektara zemlje.

BRIGA O NAJSTARIJIMA

Udruženje penzionera ima 3.500 članova, a najviše ih je - po 300 članova, u Majuru, Dubokoj i Ribaru, ali mesnih odbora ima i u manjim selima, poput Crnča i Lozovika. Zahvaljujući novcu iz gradske kase, uspeli da su im obezbede kutak za druženje, a nabavili su im i šah, domine...

Od 1992. godine Đorđević je u jagodinskoj skupštini branio boje Socijalističke partije Srbije, i to u tri mandata. Sada mu je pripao drugi odbornički mandat, ali kao predstavniku najstarijih u lokalnoj vlasti. Karijeru je počeo kao predsednik mesnog odbora u selu Duboka, potom je bio član Izvršnog odbora Udruženja penzionera Jagodine, a zahvaljujući dobrom radu, postao je potpredsednik Gradskog odbora ovog udruženja. U fotelju prvog čoveka udruženja seo je 2015, a početkom ove godine članovi su mu ponovo ukazali poverenje.

- U Jagodini penzioneri dobro žive i imaju mnogo bolje uslove nego u svim drugim gradovima. Veliki broj je životno osiguran, kupuju ogrev po povlašćenim cenama i na 10 rata, a 10 članova svake godine četiri dana ide u Vrnjačku Banju na Olimpijadu trećeg doba - otkriva Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a